Yeni Adliye binası nereye yapılacak?

Valilik, Başsavcılık ve Baro arasında yürütülen görüşmelerde, yeni Adliye binasının yapılacağı arazinin netleşmeye başladığı belirtiliyor.

Yerel gazetede yer alan habere göre, yeni Adliye binası için Valilik yanı, Arifiye ya da Erenler ön plana çıkıyor.

Valilik, Başsavcılık ve Baro arasındaki görüşmelerde, yeni Adiye binası için Valilik yanındaki 25 dönümlük arazi, Arifiye'deki Mısır Araştırmaları Enstitüsü'ne ait yaklaşık 80 dönümlük arsa ya da Et ve Süt Kurumunun bulunduğu (Et-Balık) yaklaşık 100 dönümlük arazi ön plana çıktı.
 
Adalet Bakanlığı'nın yeni adliye binası için istediği en az 40 dönüm şartı ve şehir merkezine uzaklığı nedeniyle, yeni adliye binasının Valilik yanındaki araziye yapılması zor görünürken, Arifiye'de bulunan Mısır Araştırmaları Enstitüsü'ne ait hazine arazisi ön plana çıkıyor.
 
Mısır Enstitüsü'ne ait yaklaşık 80 dönümlük hazine arazisinin hem hızlı tren bağlantısının bulunması, hem şehirlerarası otogarın yakınında yer alması, hem de otoyol ve E-5'e (D-100) yakınlığı, yeni Adliye binası için ibreyi Arifiye'den yana gösteriyor.

Eski Valilik binasının bulunduğu alanda yapılan Sakarya Bölge Adliye Hizmet Binası'nda da sona yaklaşıldı. Bölge adliyesinin 2016 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Kaynak: Yeni Sakarya Gazetesi

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]