Yemenli ve Hintli iş adamları Sakarya'da

Hindistan Mumbai Bölgesi Ticaret Odası Başkanı Nagori Sandeep Rajendra, ülkesinin ucuz hammadde ve ucuz işçilik bakımından yatırım için çok avantajlı olduğunu söyledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Sakarya İhracatı Geliştirme Projesi (SAİGEP) çerçevesinde çoğunluğu Hintlilerden oluşan 41 kişilik Hindistan ve Yemenli işadamı grubunu ağırladı. Sapanca Güral Otel’de düzenlenen programda Hintli ve Yemenli işadamları Sakaryalı işadamlarıyla ikili iş görüşmesi yaptı.

Daha sonra SATSO’yu ziyaret eden işadamlarını SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Orhan Yılgenci ve Günay Güneş karşıladı. Güneş, yaptığı açıklamada, Sakarya’nın eylül ayı ihracat rakamlarının geçen yılın aynı dönemine göre 95 milyon 946 bin dolardan 218 milyon dolara yükselerek yüzde 127\'lik rekor bir artış gösterdiğini belirtti. Sakarya’nın geçen yıl Türkiye ihracat sıralamasında 12’nci iken bu yıl üç basamak ilerleyerek 9’uncu sıraya yükseldiğini dile getiren Güneş, “SAİGEP destekli projelerimizle de ihracatçımızı desteklemekteyiz” dedi.

Yemen ve Hindistan pazarı

SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Ali İhsan Güneş, söz konusu iş görüşmeleri programının iki taraf açısından oldukça memnuniyet verici olduğunu dile getirerek şu bilgileri verdi: “Hindistan, Yemen ve Sakarya iş ilişkilerini geliştirmek üzere düzenlenen programda ilk temaslarımızı gerçekleştirdik. Bu görüşmeler hepimize yeni pencereler açtı. Yeni tecrübeler edindik. Hindistan pazarı hakkında detaylı bilgiler edindik."

Hidsitan Mumbai Ticaret Odası Başkanı Nagori Sandeep Rajendra ise heyeti temsilen yaptığı konuşmada, karşılıklı ticari beklentiler içinde olduklarını belirterek, ülkesine yatırım çağrısında bulundu. Rajendra”, “Hindistan, kaynak temini işçiliğin ve hammaddenin ucuz olduğu bir ülke. Ülkede bir üs temin ederek dünyanın diğer bölgelerine ihracat yapmak mümkün. Ülkemizde özel ihracat bölgeleri var. Bu bölgelerdin avantajlarından yararlanabilirsiniz. Her türlü ortaklığa hazırız. Hindistan’da distribütörlükler ve bayilikler kurabilirsiniz.” diye konuştu.

Yabancı işadamı heyeti ayrıca, bazı firmalara da inceleme gezisinde bulundu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]