Yemek İşletmecilerine Sıkı Denetim Yapılacak

Sakarya Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, toplu tüketim yerleri ile yemek hizmeti veren bağımsız yemek işletmelerinin sıkı şekilde denetleneceğini belirtti.

Çakar, "Yemeklerde kullanılan etlerin kaçak olup olmadığını kontrol edeceğiz. Şüpheli durumlarda tür tayini yapacağız." dedi.

Çakar, yaptığı yazılı açıklamada, hayatının idamesi için mutlak önem arz eden gıdanın güvenilir ve sağlıklı olmasının insanlar için bir hak olduğunu ifade etti.

Aykırı Durum Yok

Tarladan sofraya olan üretim zincirinin en güvenli ve sağlıklı olması gerektiğinin önemine dikkat çeken Çakar, günümüzde 1 milyar civarında insanın yeterli gıdaya ulaşamadığını ve her yıl 1 milyon 800 bin dolaylarında insanın da tükettikleri gıdaların sağlıklı olmayışından kaynaklanan hastalıklardan dolayı hayatlarını kaybettikleri kaydetti.

Vatandaşların bildirdikleri ihbarlar doğrultusunda geçen yıl sadece et ürünlerine yönelik satış yerlerinden alınan tür tayini ile ilgili 18 adet numunenin yetkili laboratuarlara analize gönderildiğini aktaran Çakar, "Yapılan analiz sonucunda numunelerde Türk Gıda Kodeksine aykırı bir duruma rastlanılmamıştır." açıklamasında bulundu.

Etler Kaçak mı Değil mi?

2010 yılında da toplu tüketim yerlerinin, özellikle yemek hizmeti veren bağımsız yemek işletmelerinin sıkı şekilde denetleneceğini vurgulayan Çakar, "Yemeklerde kullanılan etlerin kaçak olup olmadığı tespit edilip, şüpheli durumlarda tür tayini yapılacak. Ayrıca satış, toplu tüketim ve üretim yeri denetimlerimiz gerekli sıklıkla devam edecek olup, vatandaşlarımızın bu konuda daha titiz ve duyarlı olmaları, açıkta satılan kıyma, et ve et ürünlerini almamaları, bu tür satış yapan yerleri il ve ilçe müdürlüklerimize bildirmelerini istiyoruz. Vatandaşlarımızdan bakanlığımızdan üretim izni olmayan ürünler ile son kullanma tarihi geçmiş ürünleri almamalarını, seyyar araçlarla usule aykırı satış yapanlardan uzak durmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]