Yedirenk Kocaali'de kamp yaptı

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği 10 Ülkeden (Arnavutluk, Afganistan, Bangladeş, Çad, Endonezya, Filistin, Gine Bisesau, Gürcistan, Tacikistan, Kenya) 12 Uluslar arası öğrencimiz ile Kocaali de kamp yaptı.

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Akpınar, her yıl yarı yıl tatil döneminde gerçekleştirdiğimiz eğitim kampımızı bu sene Sakarya’nın Kocaali ilçesi Gençlik Merkezinde 10 Ülkeden (Arnavutluk, Afganistan, Bangladeş, Çad, Endonezya, Filistin, Gine Bisesau, Gürcistan, Tacikistan, Kenya) 12 Uluslararası öğrencimiz ile gerçekleştirdik. Programımızın ilk günü kamp yerimiz tanımak ve alışmak oldu. Ertesi gün eğitim çalışmamıza Sabah namazı, Kur’an-ı Kerim ve Meali okuması, Sabah kahvaltısı akabinde eğitim çalışmalarımızın ana konusu teşkilatlı (plan ve programlı, usulüne uygun) çalışma konusunu ele alarak eğitim çalışmamıza başladık. Akabinde Yedirenk Akademi çalışmalarımızı değerlendirerek öğrenci kardeşlerimiz ile fikir teatisinde bulunduk.

Öğlen yemeği ve namazının ardından bu sene gerçekleştireceğimiz 9. Uluslararası Öğrenci buluşmaları konusunda görüş alış verişinde bulunduk. Yoğun bir tempo ile devam eden çalışmalarımızın ardından Kocaali Gençlik Merkezinde yoğun gündemin yükünü atmak için masa tenisi, bilardo, playstation vb. oyunlar ile zamanımızı geçirdik. Akşam olduğunda bizleri ziyarete gelen İlçe Müftümüz Ahmet Halıcı hocamız kendisi de Medine İslam Üniversitesinde okuyan bir Uluslar arası öğrenci olması hasebi ile öğrencilerimiz arasında çok hoş muhabbettin oluşması ve öğrencilerin gönül dünyasına değinmesi hepimizi memnun etti. Özelde Türkiye Genelde tüm Dünya Müslümanlarına ve İnsanlığına damgasını vuran Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın hayatını konu olan belgeselimizi izledik ve çıkarımlarda bulunduk. Sonrasında ise Gençlik Merkezinde her hafta gerçekleştirilen tefsir ve İslam tarihi alanında sohbete iştirak ettik. Akabinde çiğ köfte ikramı gecemize muhabbetimizi pekiştirdi. Ertesi gün ise öğrencilerimiz ile kampımızın değerlendirmesinde bulunduk. Kocaali Belediye başkanımı Ahmet Acar’ı ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Halil Esen’i makamında ziyaret ettik. Bizleri yalnız bırakmayan gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Kocaali İHH Temsilcimiz Murat Ak’a ve Kocaali Belediye Başkanlığına tüm halkına teşekkürlerimizi borç biliriz dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]