Yedirenk Akademi dünyanın 4. uzun asma köprüsünde

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği’nin SAÜ’de başlattığı “Yedirenk Akademi” çalışmaları kapsamında, Sakarya Üniversitesi\'nin desteğiyle Kocaeli Dilovası’ndan yine Kocaeli Karamürsel’e uzanacak olan ve dünyanın en büyük 4. asma köprüsü olarak inşa edilen \'İzmit Körfez Geçiş Köprüsü\'ne mühendislik dallarında okuyan, farklı ülkelerden 28 öğrenciyle teknik gezide bulundu.

Karayollarının ev sahipliği yaptığı gezide öncelikli olarak sinevizyon eşliğinde projenin tanıtımı yapıldı daha sonra sahaya inip şantiyede incelemelerde bulunan öğrenciler daha sonra deniz motoruyla Marmara körfezine inilerek, köprü kulelerin etrafında denize yapılan dolgular ve inşa süreci gözlemlendi.

3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit ve bir hizmet şeridi olarak planlanan köprünün kulelerinin bu yıl sonu tamamlanarak 252 metreye ulaşacağı ve halat çekme çalışmalarının başlayacağı öğrenildi. İstanbul-İzmir arasındaki yolu 3,5 saate indirecek olan otoyol projesi kapsamında yapımına devam edilen \'İzmit Körfez Geçiş Köprüsü\' inşaatında kule yükseklikleri 120 metreyi aştı. 2 bin 682 metrelik köprü 2016\'da hizmete girecek.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]