Yazlık bölgesinin kanalizasyon sorunu çözüldü

Serdivan ilçesine bağlı Yazlık Mahallesi\'ne 42 kilometrelik kanalizasyon hattı döşendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından 13 milyon TL\'lik bir yatırımla hayata geçirilen Yazlık Bölgesi Kanalizasyon Projesi’nde çalışmalar tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bölgedeki atıksu sorununun çözüldüğünü kaydederek, "Yazlık, son dönemlerde nüfusu hızla artan ve sürekli gelişen bölgelerimizden biri olmuştur. Bu yeni cazibe merkezi, yeni altyapısıyla daha da hızlı gelişimini sürdürecek.” diye konuştu.

Toplamda 42 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattının döşendiğini ifade eden Toçoğlu, şunları kaydetti: "Bu hat ile bölgedeki atık suları toplayarak, terfi merkezi vasıtasıyla Karaman Atıksu Arıtma Tesisine ulaştıracağız. Burada en ileri arıtmayı uygulayarak, Çark Deresi\'ne tekrar temiz bir şekilde deşarj edeceğiz."

Sakarya’nın, Türkiye’nin en çevreci şehri seçildiğini de hatırlatan Toçoğlu, “Atık su arıtma oranında Türkiye ortalamasının çok üzerindeyiz. Türkiye ortalaması yüzde 63\'lerde iken bizim oranımız yüzde 78\'lerde. İnşallah bu oranı çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Bunun için yatırımlarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]