Yazıcıoğlu'nun İçinde Bulunduğu Helikoptere Ulaşılamadı

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen koordinatlara ulaşan kurtarma ekipleri, kendileriyle telsizle iletişim kuran İHA muhabiri Recai Yüksel'e düşen helikopterin enkazına rastlamadıklarını söyledi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu düşen helikopteri bulma çalışmaları aralıksız sürüyor. Helikopterin düşmesinden kısa süre sonra İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş'in 112 Acil Servisi arayarak yardım istemesiyle Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edilen koordinatlar doğrultusunda, arama kurtarma ekipleri bölgeye hareket etti. Bölgeye giden Türkiye Radyo ve Telsiz Amatörleri Cemiyeti (TRAC) üyesi iki görevli, telsiz bilgisayar destekli kurulan ekolink sistemi ile Başbakanlık Kriz Merkezi'ne koordinatların verildiği noktaya ulaştıklarını bildirdi.
Enkaza Ulaşılamadı

İHA Sakarya Muhabiri Recai Yüksel de TRAC üyesi iki görevliyle telsizle temas kurdu. TRAC üyeleri, Kahramanmaraş'ın Kurucuova Köyü'nün üst tarafında bulunan ve bir metre kar kalınlığı görüş mesafesi 10 metrenin altında olan bölgeye ulaştıkları ve helikopterin enkazıyla karşılaşamadıklarını söyledi.

Cep telefonu baz istasyonunun bulunduğu Güneyoluk Tepesi'nde ve Simse dağında Kahramanmaraş ve Adana Sivil Savunma ekiplerinin helikopteri arama çalışmaları sürüyor.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]