Yaz Kur'an kurslarına 45 bini aşkın öğrenci katıldı

Sakarya’da gerçekleştirilen ve 45 bin 487 öğrencinin katıldığı Yaz Kur’an Kursları ile ilgili bilgiler veren İl Müftü Vekili Yunus Acar Yaz Kur\'an Kurslarının huzur içerisinde herhangi bir olumsuzluk yaşamadan verimli bir şekilde tamamlandığını söyledi.

Acar yaptığı açıklamada, “2013 Yılı Yaz Kur’an Kursları, ‘Gel Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz’ sloganıyla 18 Haziran - 23 Ağustos 2013 tarihleri arasında, üç dönem halinde ve kur esasına göre gerçekleştirildi. Sakarya’da 2013 yılı Yaz Kur’an Kursları’na toplam 45 bin 487 öğrenci katılarak öğrenim gördü. Sakarya’da 1364 ayrı mekanda gerçekleştirilen Yaz Kur’an Kursları’nda 1246’sı Din Görevlisi olmak üzere toplam 1952 Öğretici kardeşimiz görev aldı. Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katıldığı Yaz Kur’an Kurslarında, Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi derslerin yanısıra sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılarak öğrencilerin Yaz Kur’an Kurslarına olan ilgileri de artmış aynı zamanda da dini bilgileri eğlenerek öğrenmeleri sağlanmış oldu. Kurslara kayıt yaptıran 7-18 yaş aralığındaki gençlere yönelik Spor İl Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde basketbol, güreş, masa tenisi, badmington, teakwondo, judo, karate gibi birçok spor dallarında ücretsiz kurslar düzenlenerek Yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrencilerin sportif faaliyetlere de katılma imkanı oluşturuldu” dedi.

Acar açıklamasını şöyle tamamladı: “2013 yılı Yaz Kur\'an Kurslarının huzur içerisinde herhangi bir olumsuzluk yaşamadan verimli bir Yaz Kur’an Kursları Dönemi geçirdik. Bu vesileyle Sakarya’da Yaz Kur\'an Kurslarında fedakarca görev alan tüm öğretici kardeşlerimize, din görevlilerimize ve Yaz Kur\'an Kurslarına katılan \'45 Bini aşkın\' tüm öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]