Yavuz, "Seçimin En Favori Adayı Benim"

AK Parti Merkez İlçe eski Başkanı ve Sakarya İl başkan adayı Ali İhsan Yavuz, “4 Temmuz 2009 tarihinde yapılacak olan il kongresi seçimlerinin en favori adayı benim” dedi.

Hür Fm'de Hülya Sürücü'nün hazırlayıp sunduğu Detay Programı'na konuk olan Yavuz, “Taban bana teveccüh gösterdi, ben de aday oldum” şeklinde konuştu.

Genel merkezin bir temayül yoklaması yaptığını ve yoklamadan da kendisinin adının çıktığını öne süren Yavuz, temayül yoklaması sonucunu Sakarya halkının bildiğini, ama açık bir gerçek olarak bunu ilk kez Hülya Sürücü ile Detay Programında kamuoyuna açıkladığını hatırlattı. Yavuz şöyle konuştu: “Temayül yoklaması yapıldığı bir iddia değil, gerçektir. Sakarya bunu biliyor ama, bu netlikte ilk kez açıklıyorum. Teşkilat başkanlığında görevli, Bursa milletvekili ve Sakarya koordinatörü Sedat Kızılcıklı bir çalışma yaptı. İl Başkanlığına kimin layık görülebileceğine dair herkese sorular soruldu. Kimlere soruldu? Tüm ilçe başkanlarına, kadın ve gençlik kolları başkanlarına, tüm ilçelerin seçim kordinasyonları başkanlarına, tüm belediye meclis ve il genel meclis üyelerine ve il yöneticilerine soruldu. Sorulan sorular kaydedildi ve rapor altına alındı. Rapor sonucu da genel merkeze taşındı. Ayrıca Sakarya kamuoyunun nabzını tutmak üzere bir çalışma yapıldığını da duydum. Genel merkez bir kanaate vardı ama genel merkezin bir kanaate varması “bizim adayımız şudur” dediği anlamına gelmez. Genel merkez Sakarya kamuoyu kimi istiyor diye çalışma yaptı, ama sonucunu kamuoyuyla paylaşmadı. Ali İhsan Yavuz genel merkez istediği için gündemde değil, Ali İhsan Yavuz taban istediği için genel merkezin gündeminde”.

SEÇİLMEZSEM HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMAM

Hülya Sürücü'nün “Seçilme şansınızı ne oranda görüyorsunuz?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Yavuz, “Seçileceğime eminim, ama seçilmezsem de hayal kırıklığına uğramam” dedi.

Ali İhsan Yavuz şunları söyledi: “Benim üzerimde hissedilebilir ölçüde bir teveccüh var, bunu da görmek hem beni teşvik ediyor, hem de sorumluluğumu hatırlatması anlamında bana bir mesaj veriyor. Seçilmezsem hayal kırıklığına uğramam. 7 yıl partiye hizmet verdim. Partime borcum var. Seçilmezsem partiye olan borcumu yine de partiye hizmet ederek kıyısından köşesinden ödemeye çalışırım. Bizde hayal kırıklığı olmaz, kırılmak, küsmek olmaz”.

MAKAMLARIN HESABINI YAPMADIK

7 yıllık ilçe başkanlığı döneminde makamların hesabını yapmadığını söyleyen Yavuz, “7 yıl boyunca kollektif bir ruhla arkadaşlarımızla partimize hizmet ettik. Bu süre zarfında iki genel, iki yerel seçim ve bir referandum atlattık. Başkanlığım sürecinde kadın ve gençlik kollarına ağırlık verdim. Yapılanmayı önemsedim. Zaman zaman sıradışı işlere imza attık. Kitapçık çıkardık. Teşkilatları donanımlı hale getirmeye çalıştık. Tabiri caizse rüştümüzü ispat etmeye çalıştık. Başka makamların hesabını yapmadık, işimize odaklandık, daldan dala atlamak istemedik, Başbakanımızın yükünü bir nebze de olsa azaltmaya çalıştık. O dönemde bana katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TABAN İSTEDİ, ADAY OLDUM

Ali İhsan Yavuz ayrıca, taban istedi diye aday olduğunu öne sürerek, “Bana zaman zaman aday ol diye öneriler geldi. İyi bir teveccüh söz konusu değilse bir yerlere aday olmayı çok yakışır görmüyorum. Ama bugün gördüm. Neyi gördüm? Büyük bir kitlenin beni İl başkanı görmeyi arzu ettiklerini gördüm. O yüzden de aday olmayı tercih ettim” şeklinde konuştu.

4 Temmuz'da yapılacak olan Sakarya il kongresine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını söyleyen Yavuz, kongrede toplam 661 delegenin oy kullanacağını açıkladı.
ESKİLERİN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANACAĞIZ

İl Başkanlarının bugüne kadar başarılı çalışmalar yaptığını, seçildiği takdirde de başarılı bu çalışmaları devam ettireceklerini belirten Yavuz, “Geçmişi yok kabul ederek yolumuza devam edersek, emeğe saygısızlık etmiş oluruz. Biz eskilerin yaptıklarını görmezden gelmek yerine, onların tecrübelerinden faydalanma yolunu seçeceğiz. Her başımız sıkıştığında onları işin içine katacağız” dedi.

YAMALI BOHÇA YÖNETİM OLMAYACAK

Yeni yönetimi oluştururken, geçmişle yeninin bir karmasını oluşturmayı hedeflediğini anlatan Yavuz, “2000'e yakın kişinin il teşkilatında görev almak üzere başvuracağını düşünüyorum. Bunlardan takım oyununa uygun, iyi bir yapı oluşturmaya çalışacağız. Tek kaygımız kalite kaygısı olacak. Oy uğruna kişi belirlemeye kalkarsak işi yamalı bohçaya dönüştürürüz. Teşkilatta rol alacak olanlar işi severek yapmalı, parti menfaatlerini ön planda tutmalı, enerjisinden, zamanından fedakarlık etmeli, takım oyununa uygun davranışlar sergilemeli” şeklinde konuştu.

360 DERECE SİYASİ ANLAYIŞI BENİMSİYORUZ

360 derece yönetim anlayışını benimsediklerini anlatan Ali İhsan Yavuz, “Her konuyla ilgili ve bunu yaparken de tüm unsurları ortaya koyan bir anlayışı kastediyoruz. Ancak bu, her meseleyi çözeceğiz anlamına gelmez. Çözümü için seferber olacağız anlamına gelir” dedi.
YAPTIKLARIM, YAPACAKLARIMIN TEMİNATI

“Düz mantıkla hareket ederim. Çetrefilli işlere aklım ermez” diyen Yavuz yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Nasibe inanan insanım. Nasipse başkan olurum. Görünene göre konuşuruz. Görünen de şudur. Sakarya'da kime sorsanız favori adayın benim olduğumu söylerler. Davut Terzioğlu da resmen aday oldu. O da ağabeyimiz. Kendini iyi anlatırsa seçimi alır, ama bugüne kadar yaptıklarım yapacaklarımın teminatı diyorum. Halk da neleri yapabileceğimi iyi biliyor”.

EN İDDİALI LİSTE BENİMKİ

“İyi bir liste oluşturacağıma ve bu listenin parmakla gösterilecek bir liste olacağına inanıyorum” diyen Yavuz, “Terzioğlu seçimi alsa da almasa da katkı vereceğine inanıyorum. Kendisiyle görüştüm, seçimi alırsam bana katkı ver, sen alırsan ben sana katkı vereceğim dedim. Ama il başkanlığı konusunda bende karar kılındığını düşünüyorum. Delegelerin oy hakkını ipotek altına almak istemiyorum, ama gerçek böyle. Üçüncü aday çıkar mı? Çıkar ama iddialı olmaz” şeklinde konuştu.

MUTLU IŞIKSU'YA AÇIK DESTEK VERDİM

“Ben açık oynayan biriyim. Mutlu Işıksu'ya açık destek verdim. 27 yönetim kurulu da Işıksu'dan yana hareket etti” diyen başkan adayı Yavuz, “Ayhan Sefer Üstün Işıksu'ya açık destek vermedi. Kısacası merkez ilçe seçiminde milletvekilleri açık destek ortaya koymadı” şeklinde konuştu.
MİLLETVEKİLLİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

Milletvekilliğini düşündüğüne dair iddiaları da yanıtlayan Yavuz, “Milletvekilliği önemli bir görev ama, il başkanlığı da milletvekilliğinden geri kalacak bir görev değil. Bana milletvekili olmam önerisinde bulunuldu. Ama ben hiç düşünmedim. Önemli olan insanlara ne kadar hizmet ettiğinizdir. Bulunduğum makamı fırsata dönüştürerek dualar aldığımı düşünüyorum. Dertlere derman olmak istiyorum. İl başkanlığı makamı önemli makamdır, daldan dala atlamayacağım” dedi.

DİSİPLİN SUÇUNU GEREKTİRECEK DURUM YOK

Hülya Sürücü ile Detay Programında, İl Başkanı Şenol Morgül'ün beyanatlarını da değerlendiren Yavuz, “Şenol Morgül'ün görüşüne katılıyorum. Kongre süreci başlamadan açıklamalar yapmanın, aday olarak ortaya çıkmanın hoş olmadığını düşünüyorum. O yüzden de adaylığımı resmen açıklamakta geciktim. Sayın Morgül'ün açıklamasından sonra da beyanatlar vermekten hep kaçındım. Ama ortada disiplin suçunu gerektirecek durum sözkonusu değil” dedi.

Haber: Hülya Sürücü

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]