Yavru Kurtlar, Kocaali Kamplarını Tamamladı

Sakarya İl İzci Kurulu tarafından 22-28 Haziran tarihleri arasında Kocaali Spor ve İzcilik Eğitim Tesisi'nde düzenlenen izci deniz kampı büyük ilgi gördü.

Adapazarı'nın kurtuluşunda önemli paya sahip olan Halit Molla'nın adının verildiği kampa Sakarya ve Düzce'den izciler katıldı. İl İzci Kurulu Başkanı Güney Çatalbaş'ın kamp müdürlüğünü yaptığı deniz kampında; 50 izci ve 16 lider öğretmen çeşitli etkinliklerde bulundular.

Adapazarı'nın kurutuluş kahramanlarından Halit Molla aracılığı ile milli değerlerin öneminin kavrandığı kamp boyunca üst düzeyde tedbirler alınarak deniz faaliyetleri gerçekleştirildi. İzcilik istasyon çalışmaları ile izcilik eğitiminin verildiği kampta, her akşam bütün izciler obalar halinde gösteriler hazırladılar.

Eski İl İzci Kurulu Başkanlarından İrfan Sezer konuk olarak katıldığı kampta müzik istasyonu çalışmalarına destek verdi. Oryantiring, kazıklı oryantiring, teknik izcilik bilgileri, doğa yürüyüşü ve doğada yaşam eğitimi, gece yürüyüşü ve obalar arası yarışmaların yer aldığı deniz kampı izciler için oldukça verimli geçti.

Kampın son gecesi düzenlenen geleneksel "Final Ateş Gecesi" programına katılan veliler çocuklarının harika gösterileri karşısında adeta büyülendi. Veliler, bu kadar kısa sürede böylesine yoğun bir gösterinin başarılmasından gurur duyduklarını ifade ederken, izcilik faaliyetlerinin çocuklarının sosyal gelişimlerine büyük katkı sağladığını belirtti.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]