Yassıgeçit Köyü'nde tarihi yeryüzü cenneti

Karasu İlçesi Yassıgeçit Köyü\'nde sarkıt ve dikitlerle korku ve fantastik türü filmler için cazip bir çekim mekânı olabileceği belirtilen Pandovicca Mağarası turizme kazandırılmayı bekliyor.

Karasu İl Genel Meclis Üyesi Nuri Haşmenoğlu yaptığı açıklamada, Doğa harikası mağaranın turizme kazandırılması için çalışma başlatacaklarını belirtti. Birçok özelliği ile dikkati çeken mağarayı yeryüzü cenneti olarak nitelendirdiğini ifade eden Haşmenoğlu, "Burası fantastik bir özelliğe sahip. Sanatçılar ve film yapımcılarının mutlaka bu olağanüstü güzelliği görmeleri gerekir. Karasu’ya gelipte görmeden gitme denilebilecek güzelliğe sahip. Burası sarkıt ve dikitleri ve kristal çiçekleriyle eşsiz güzellikteki bir mağaradır. TÜBİTAK yetkililerinin beş altı yıl evvel buraya gelip burayı araştırdılar ve o gün bu gün bir gelişme olmayıp bir adım atılmadı. Yassıgeçit Köyü eski bir Yunan köyüdür ve burada çok büyük ticaret yaparlarmış. Buraya her yıl Haziran ayında Yunanistan\'dan otobüsle kafileler geliyor ve buradaki dedelerinin kaldıkları yerleri gezip ziyaret ediyorlar. Mağaranın üzerinde geniş alanda piknik yapıyorlar eğlence düzenleyip papaz eşliğinde ayinler yapıp düzlüğün altında bulunan mağaraya inip mağarada geziyorlar. Muhteşem güzelliğe sahip olan bu mağara kesinlikle turizme kazandırılmalı. Biz özel idare olarakta bu konuda önümüzdeki günlerde bir proje hazırlamayı düşünüyoruz ve bu mağaranında turizme kazandırılıp açılması için gerekli işlemlerin yapılması için çalışma başlatacağız. Mağaranın içinin geniş olduğunu söyleyen İl genel meclis üyesi Nuri Haşmenoğlu, Mağaranın içinin belirli bir yerinden sonra su olduğunu ve hatta orda sandalla da gezilebileceğini de öğrendik" dedi.

Mağara turizme kazandırılacak

Yassıgeçit Köyü Muhtarı Türker Tetik, "Bu mağaranın çok eski bir mağara olduğunu biliyoruz. Köyümüz eski bir Rum köyüdür ve her yıl buraya Yunanistan\'dan kafilelerle Yunanlılar gelir ve köyümüzü gezerler dedelerin yerlerini görürler. Sonra yanlarında gelen papaz eşliğinde mağaranın üstündeki düzlükte eğlenceler yapıyorlar ayin yapıyorlar sonrada mağaranın içine girip geziyorlar" dedi.  Muhtar Tetik, mağaranın bir an evvel turizme kazandırılması için gereken yerlere müracaatta bulunacağını belirtti.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]