Yaşlılara ulaşımda kolaylık sağlanacak

18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle, AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı  Sosyal İşler Başkanı Ayşe Özkul Erdem, İl  Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Gavasoğlu, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek Kadın Kolları Başkanı Gülşen Fatma Dursun, Hendek İlçe Sosyal İşler Başkanı Şamil Kabasakal, Adapazarı İlçesi Sosyal İşler Başkanı Özcan Er’den oluşan bir heyetle, Hendek Melek Nişancı Huzurevi’ni ziyaret ederek yaşlılar gününü kutladı.

Önce Huzurevi Müdürü Ramazan Dargın İle görüşüp bilgi alışverişinde bulunan heyet, sonra huzurevinde kalan yaşlıların sergilediği el emeği eserleri incelediler. Huzurevinde kalan yaşlılarla da tek tek ilgilenen heyet, onların yaşlılar gününü kutlayarak sohbet ettiler. Mutluluk ve memnuniyetlerini ifade eden huzurevi sakinleri, onları bu günlerinde yalnız bırakmayan heyete teşekkür ederek, duygusal anlar yaşadılar.

TCDD ve deniz ulaşımından ücretsiz faydanalanacaklar


AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Başkanı Ayşe Özkul Erdem verdiği mesajda “Yaşlılarımız bugünlerimizin, bizlerin, hepimizin mimarı ve emektarlarıdır. Onlar, hayat tecrübeleriyle çocuklarına, torunlarına yol göstermiş, emek harcamış, ışık tutmuş, vatanına hizmet etmiş çok kıymetli büyüklerimizdir. Bakacak kimsesi, kalacak yeri olmayan yaşlılarımızın bakıma, hürmete, huzura, güvene ve sakin bir hayata ihtiyaçları vardır. Ak Parti iktidarımız, Pozitif ayrımcılık ilkesi doğrultusunda, yaşlı vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik politikalar geliştirerek pek çok proje ve uygulamayı yürürlüğe koymuş ve koymaya da devam etmektedir. 65 yaş aylığı alan 85 yaş üstündeki vatandaşlarımızın maaşları evlerinde ödenmektedir. 2013 yılı itibariyle Alzheimer ve benzeri hastalığı olanlarla diğer farklı gruplar için özel bakım ve ihtiyaçlara yönelik,  bu konuda uzman bakım verecek özellikte huzurevlerinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Yine 65 yaş üstü vatandaşların TCDD ve deniz ulaşımının şehir içi hatları ile belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarından da Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edeceklerdir. 65 yaş üstü vatandaşlar ayrıca demir ve deniz yolları dış hatlarından da yüzde 50 indirimle seyahat edeceklerdir. Önümüzdeki aylarda uygulamaya konması beklenen bu hizmetten, yaşlılarımız günün her saatinde yararlanacaklardır” dedi.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]