Yaşlılara ücretsiz ulaşım imkanı tanınması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 65 yaş üstü vatandaşlara şehiriçi ulaşımın ücretsiz hale getirilmesine ilişkin, "Halk otobüsleri, \'bir gelir karşılığı bunu yapabileceklerini, özel sektör olarak zarara uğrayacaklarını\' belirttiler. Esnafımızı da elbette zor durumda bırakmak istemiyoruz. Onların da haklarını korumak için meclis açıldıktan sonra tartışacağız ve bir karara bağlayacağız ama bu hizmetten geri adım atmayacağız" dedi.

İslam, Sakarya Büyükşehir Belediyesince Sapanca ilçesindeki bir otelde Yaşlılar Haftası kapsamında düzenlenen programa katılarak yaşlı vatandaşlarla biraraya geldi.

Katılımcılarla pasta kesen İslam, burada yaptığı konuşmada, Türkiye nüfusunun yüzde 7\'sini yaşlıların oluşturduğunu söyledi.

Yaşlı nüfusun önümüzdeki 30 yıl içinde yüzde 20\'ye ulaşacağına işaret eden İslam, "Bunun için de yaşlılarımızla ilgili yeni politikalar üzerinde çalışıyoruz. Yaşlıları, başımızın tacı yapabilmek için bugünden çalışmalara başlamış durumdayız. Yaşlılarımızla ilgili tüm işlemleri takip ediyoruz. Son 12 yıldır Türkiye\'de sosyal belediyecilik anlayışını gözetiyoruz" diye konuştu.

İslam, yaşlıların sosyal hayattan çekilmesini istemediklerini ve buna göre politika yürüttüklerini aktardı.

Bakacak kimsesi ve kalacak yeri olmayan yaşlılar için yüksek standartlarda huzurevleri yaptıklarını vurgulayan İslam, önümüzdeki süreçte çok daha güzel hizmetler yapacaklarını dile getirdi.

Bakan İslam, yeni yönetmeliğe göre 65 yaş üstü yaşlıların, şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanacağını belirterek, "Bunun için karta ihtiyaç yok, nüfus cüzdanlarını göstermek yeterlidir. Şehirlerarası ulaşımda da tren ve deniz ulaşımlarından indirimli olarak faydalanabiliyorsunuz" ifadesini kullandı.

"Bu hizmetten geri adım atmayacağız"

Bu konuda bazı sıkıntıların oluştuğuna dikkati çeken İslam, şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili halk otobüslerinde bazı sıkıntılar oldu. Halk otobüsleri, \'bir gelir karşılığı bunu yapabileceklerini, özel sektör olarak zarara uğrayacaklarını\' belirttiler. Esnafımızı da elbette zor durumda bırakmak istemiyoruz. Onların da haklarını korumak için meclis açıldıktan sonra tartışacağız ve bir karara bağlayacağız ama bu hizmetten geri adım atmayacağız. Parasız ulaşım imkanı, sayın Başbakanımızın söz verdiği gibi bizim tarafından gerçekleştirilecek ve bu hizmetimiz sürecek."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]