Yaşlılar gönüllerince eğlendiler

Türkiye’de 1990 yılından itibaren 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan “Yaşlılara Saygı Haftası”, bu yıl Eser İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları programla farklı bir havada kutlandı.

Eser İlkokulu ‘Gezi İnceleme Kulübü’ rehber öğretmenleri Selver Özdil ve Korhan Aktan’ın kulüp öğrencileri ile birlikte Hendek ilçesinde Melek Nişancı Huzurevi\'nde bulunan yaşlılara yönelik hazırlamış oldukları program büyük beğeni topladı. Otuz öğrencinin katıldığı program, Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Ramazan Dargın ve huzurevi sakinlerinden Hüseyin Bozkurt’un kapıda öğrencileri sıcak bir karşılaması ile başladı. Hüseyin dedenin, elini öpen çocukların ellerini aynı şekilde öpmesi birçok öğrenciyi duygulandırdı. Öğrenciler getirmiş oldukları çeşitli hediyeleri ve çiçekleri huzurevi sakinlerine takdim ettiler.

Huzurevi sakinlerine hitap eden okul Müdürü Muhsin Topçi, “Biz Eser İlkokulu olarak 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftasının adını değiştirdik. Bizler bu haftaya bundan sonra ‘Gönüllerimizin Gençlerine Saygı Haftası’ diyeceğiz. Öğrencilerimize, büyüklerine saygıyı ve onların değerini anlamaları için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu tür çalışmaları planlayan öğretmenlerime de teşekkür ederim” diye konuştu.

Programda, birbirinden güzel şarkılar ve türküler seslendirdi. Bir süre sonra müziğin ritmine kendilerini kaptıran yaşlılar soluğu sahnede aldılar. Öğrencilerin ve öğretmenlerin de sahneye çıkmasıyla çiftetelli, horon ve kolbastı oyunları ile gönüllerince eğlendiler. Huzurevi Müdürü Ramazan Dargın, Hemşire Nurdan Avcı, Sosyal Çalışmacı Ayşenur Genç ve diğer çalışanların yakın ilgileri öğrencileri çok mutlu etti. Etkinlik toplu çekilen fotoğrafla sona erdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]