Yaşlı, Engelli ve Özürlüler Çifte Bayram Yaşayacak

Sakarya'da postacılar, 85 yaşın üzerinde olan yaşlı, engelli ve özürlülerin maaşlarını evlerinde ödedi.  

Sakarya genelinde postacılar bugün mektup ve posta yerine yaşlılara maaş dağıttı. Sakarya PTT Başmüdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip tek tek yaşlı ve özürlülerin kapılarını çalarak maaş sürprizi yaptı. Kent, köy, mahalle, sokak demeden tüm kapıları çalan postacılar hak sahiplerine kimlik kontrolü yaptıktan sonra maaşlarını ödedi. Postacıyı elinde maaş zarfı ile gören hak sahipleri duygulanırken, maaşlarının verilmesiyle büyük sevinç yaşadılar.

Postacıların Yollarının Gözlüyorlar

Yukarıkirazca köyünde yaşayan engelli Orhan Barut maaşının getirilmesini heyecanla beklerken, 97 yaşındaki Perişan Çelik ise maaşının geleceğinden habersiz postacıyı karşısında görünce büyük sevinç yaşadı. Daha önce de bir defa maaşını evinde aldığını söyleyen Orhan Barut, 3 gündür postacının yolunu gözlediğini söyledi.

Kuyruklarda Beklemekten Kurtulduk

Gözleri iyi görmeyen, sol kolunu kullanamayan Barut, 3 ayda bir özürlü aylığı aldığını belirterek şöyle konuştu: "
Yüzde 85 özürlü raporum var, 3 ayda bir 750 YTL alıyorum. Aylık gününü sabırsızlıkla bekliyordum ama kuyruklarda beklemekte insanı yoruyor. Yüzde 85 özürlü olan bir insanın kuyruklarda beklemesi zaten doğru değil. Kuyruklarda beklemekten kurtulduk. Bu uygulamayı başlattıkları için herkese teşekkür ediyorum. Eşim sara hastası, 3 çocuğum var. Çocuğumun biri Ankara'da Gazi Üniversitesi'nde okuyor. Hayvan alım satımı işiyle uğraşıyorum. Yoksa bu aylıkla geçinemem. Bir de anne ve babama ben bakıyorum."

Perişan Çelik ise üç ayda bir yaşlılık aylığı aldığını belirterek, "Eskiden aylığımızı nasıl çekeceğimizi düşünürdük. Ama şimdi evimize kadar geliyor. Aylığımla torunlarımı sevindireceğim. Aylık günü yaklaşınca, postacının yolunu gözlüyoruz" ifadelerini kullandı.
223 Konutta Ödeme Yapıldı

Sakarya PTT Başmüdürvekili Burhan Atbaşı ise, PTT'nin Haziran ayından itibaren 85 yaş üzerindeki yaşlılar ve özürlülük oranı yüzde 70 üzerinde olanların aylıklarının evlerinde ödendiğini belirterek, bu kapsamda bugüne kadar 85 yaş üstü ve yüzde 70 özürlü vatandaşlardan 223'üne konutlarında ödeme yapıldığını bildirdi. Engelli ve yaşlılara bayram öncesi aylıklarını ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]