Yasak olmasına rağmen o balık türünü avladılar

Kocaali İlçe belediyesi tarafından 3-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kalkan Balığı Festivali\'nde "Kalkan Balığı av yasağı" delindi.

Su avcılığını düzenleyen 3/ 1 sayılı tebliği gereği su ürünleri kalkan balığı av yasağı 15 Nisan 2014 tarihinde başladı ve 15 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında kalkan balığı avı yasaklandı. Düzenlenen festivalde bu yasağın delinmesi üzerine Karasu Sınırlı Sorumlu Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ali Sezer bir açıklama yaptı.

Sezer yaptığı açıklamada şunları söyledi:


"1 Nisan-15 Haziran arasında su ürünlerinin avlanması yasaktır. Bu bir yasadır. Hatta bu yasanın içinde de olta balıkçılığı da yasaktır. Kalkan balığının tutulması da bu yasada belirtilmiştir. Yasaklama gerekçesi de, kalkan balığının bu dönemlerde yumurta dökme dönemindedir. Yumurtaya gelen balıkta kıyıya yaklaşmaktadır ve kıyıyı taramaktadır. Onun içinde kalkan balığının avlanması kesinlikle yasaktır. Bu balıkçılar amatörde olsalar yasağı deliyorlar. Bizim bu bölgede Kocaali, Karasu ve Kaynarca ilçe sahilinde bine yakın oltacı balıkçılar avlanma yapmaktadırlar. Kalkan balığı avlamaktadırlar. Bu festivalde yapılması bu balıkçıları balık avını tetikleyeceklerdir. Bu kanunlarla belirtilmiş olup bu dönemlerde bu balığın yumurta bırakması zamanlarıdır. Kocaali İlçesinde yapılan kalkan balığı festivalinde tutulacak olan kalkan balıklarını tekrar denize salacaklarmış. Lakin bu balıklar yakalandıktan sonra bir sürü tahribat yiyor ve yaralanıyorlar. Bu festivalin kalkan balığının yasak olduğu bir tarihte yapılmasına da bir anlam veremiyorum. Yasak başlamadan evvel veya yasak sonunda da yapılabilirdi. Bu konuyu Sakarya İli Su Ürünleri koruma ve kontrol müdürlüğünün takip etmesi gerekmektedir. Aslında bu şenliğin adını değiştirip kalkan balığını koruma şenliği adı altında yapılsa zannederim dahada ilgi görecektir."

Yasak olmasına rağmen kalkan balığı festivaline 100\'e yakın yarışmacı katılacağı öğrenildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]