Yarıyıl tatili başlıyor

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılının 1’inci dönemi 24 Ocak Cuma Günü sona erecek.

Sakarya’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören 181 bin 301 öğrenci ve 9 bin 242 öğretmen 15 gün sürecek yarıyıl tatiline çıkacak. Vali Mustafa Büyük’ün de katılacağı karne dağıtım töreni, Cuma Günü Saat 11.00’de, aynı bölgede bulunan Şeker Anaokulu, Türk- İş İlkokulu ve Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu’nda yapılacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, yarıyıl tatili nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 
Sandıkçı mesajında;

“Öğrencilerimizin bir kısmının karnelerinde çok iyi notlar olabileceği gibi, bir kısmının karnelerinde istenilen düzeyde notlar bulunmayabilir. İyi olan karneler için küçük ödüllendirmeler yapılabilir, ancak bu ödüllendirmelerin aşırı düzeyde olmaması gerekir. Karnesinde kırık notu olan öğrencilerimize anlayışla yaklaşılmasının yanında, akranlarıyla kıyaslanması ve sürekli eleştirilmeleri endişe ve korkuya yol açabileceği gibi kendilerine olan güvenlerini de sarsacaktır. Kaldı ki karneler öğretmenler, veliler ve öğrencilere aittir. Sorumluluğun tamamını öğrencide görmek sağılıklı bir yaklaşım olmaz. 
Diğer taraftan çocuklarımızın her alanda aynı düzeyde veya bizim beklentilerimiz ölçüsünde başarılı olmasını beklemek te haksızlık olur. Her çocuğun; fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişimiyle ayrı bir birey olduğu unutulmamalıdır. Yarıyıl tatili süresince sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerin yanında, kitap okuma, tiyatro, sinema ve benzeri faaliyetlerle çocuklarımızın eğlenmesine ve dinlenmesine katkı sağlanabilir. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum" dedi.
 
Sandıkçı 10 Şubat Pazartesi günü tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin, ikinci döneme sağlıklı, moralli ve zinde bir şekilde başlamalarını ümit ettiğini belirterek hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin verimli bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]