Yardıma muhtaç aileler sıcak yuvalarına kavuştu

Akyazı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı\'nca yapılan 7 ev, selde ve yangında evleri zarar gören, sağlıksız koşullarda yaşayan ailelere teslim edildi.

Vakıf Müdürü Sabri Damar yaptığı açıklamada, ilçede yardıma muhtaç ailelere yönelik çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Kaymakam Mustafa Ballı’nın talimatıyla selde evleri zarar gören Yaşar Demiralay, evleri yanan Hayri Koç, Fikret Tekin ve Ali Öztürk ile sağlıksız koşullarda yaşayan Emine Duran, Ümit Çayır ve Abdullah Sert için yeni konutlar yapıldığını vurgulayan Damar, "175 bin lira harcanarak yapılan evler teslim edilmiştir" dedi.

Yeni evine kavuşan Emine Tekin de geçen yıl evlerinin yanması nedeniyle biri özürlü iki çocuğu ve eşiyle zor şartlar altında yaşadığını anlattı.

Başlarını sokabilecekleri evleri olduğu için çok mutluluk duyduğunu dile getiren Tekin, "Allah, yardım edenlerden razı olsun. Özürlü oğlum, eşimin önceki evliliğinden. Bakımı çok zor, şu anki ev onun bakımına elverişli olmadığı için kendi imkanlarımızla içinde klozet bulunan özürlü odası yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Tekin, eşyası yandığı için her şeyi yeniden almak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, acil olarak eşyasını koyacak dolap ve çamaşır makinesine ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi.

Dedeler Mahallesi Muhtarı Cevdet Tekin de evini teslim alanlar arasında bulunan Abdullah Sert’in (70) durumunun çok daha kötü olduğuna dikkati çekerek, ailenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olmadığını kaydetti.

"Elektriğini her gün kontrol ediyorum" diyen Tekin, "Yemeklerini hazırlayıp yiyecek durumda değiller, yaşlı çiftin ve özürlü kızlarının evde bakım hizmetine ihtiyaçları var, tek başlarına hayatlarını sürdüremeyecek kadar düşkün durumdalar" ifadesini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]