'Yardım edeceğiz' bahanesiyle vatandaşı dolandırdılar

İzmir\'den Adapazarı\'na gelerek kimsesiz ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine giderek \'\'Zengin bir işadamının yanında çalışıyoruz, size yardım yapacağız" diyerek arkadaşıyla birlikte dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla Mehdun S. yakalandı.

Emniyette sorgulanan şüphelinin 90 suç kayıdının olduğu ortaya çıkarken, üst aramasında ise yardım vaadiyle bir kişiden aldığı 5 bilezik de bulundu.

Son aylarda bazı kişilerin yardım bahanesiyle vatandaşları dolandırdıklarına dair şikayet üzerine Asayiş Şubesi ekipleri harekete geçti. Bu kişilerin evlere giderek "Zengin bir işadamının yanında çalışıyoruz. Size 10 bin TL yardım yapacağız, ancak altınlarınızı bize emanet edin" diyerek vatandaşı ikna edip dolandırdıklarını belirleyen polis, 67 yaşındaki Memduh S.\'yi yakalarken arkadaşı ise kaçtı.

Memduh S.\'nin yapılan üst aramasında yardım vaadiyle bir vatandaştan aldığı öne sürülen 5 altın bilezik ele geçirildi. Polisteki sorgulamasında 90 suç kayıdının olduğu belirtilen Menduh S., Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.


10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]