Yardım bahanesiyle kandırıp, paralarını çaldılar

Taraklı ilçesinde 2 kişi, yardım bahanesiyle kandırdıkları yaşlı adamın bin lirasını alarak kaçtı. Dolandırıcılar, kaçtıkları aracın plakasını \'evleniyoruz, mutluyuz\' yazılarıyla kapattıkları belirlendi.

Hacımurat Mahallesi Altın Sokak’ta Sabri (77) ve Sadiye K.\'nin yaşadığı eve gelen kimliği belirsiz iki kişi, yardım getirdiklerini söyleyerek eve girdi. Yanlarında getirdikleri çay ve şekeri zengin bir ailenin gönderdiğini söyleyerek yaşlı çifte veren dolandırıcılar, odun ve kömür yardımı da yapılacağını anlatarak odunluğa bakmak istediklerini söyledi. Sabri K.\'yi odunluğa indiren dolandırıcılardan biri, burada yaşlı adama \'sen bana 100 lira ver. Ben sana 200 lira vereceğim\' diyerek cüzdanını çıkarttırdı.

Sabri K. ise cebinden çıkardığı 100 lirayı dolandırıcıya verdi. Bu sırada dolandırıcı, cüzdanı cebine koyan yaşlı adama, \'şimdi müfettişler gelecek. Cüzdanı sakla. Paraları görmesinler\' dedi. Dolandırıcı Sabri K.’nin sakladığı cüzdanından bin lira parasını aldı. Bu sırada diğer dolandırıcı ise Sabri K.\'nin eşini zorla araca bindirmeye çalıştı. Yaşlı kadının bağırması üzerine korkan iki dolandırıcı plakasını \'evleniyoruz, mutluyuz\' yazılarıyla kapattıkları araçlarıyla kaçtı.

Polis, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]