Yanık Kardeşlerin Yüreği Yanık

Sakarya'da yaşayan Yanık Ailesi, akdeniz anemisi (talasemi) hastalığına yakalanan üç çocuğu için yardım bekliyor.

Annesi şeker, babası kalp hastası olan çocuklar da hem tedavi olamıyor hem de bir dilim ekmeğe muhtaç yaşıyorlar.

Adapazarı'nın Korucuk Mahallesinde yaşayan Yanık ailesinin çocukları Murat (20), Sezer (13) ve Damla Yanık (11), akdeniz anemisi hastalığının pençesinde yaşam savaşı veriyorlar.

Akraba evliliği yapan Mustafa Yanık (48) ile Maviye Yanık (37), İstanbul'da bir gecekonduda yaşamaya başladı. Yanık çiftinin dünyaya gelen Murat, Sezer ve Damla isimli çocuklarının akdeniz anemisi olduğu zamanla ortaya çıktı. Baba Mustafa Yanık da geçirdiği bir kaza sonrası önce sakat kaldı ardından kalp ameliyatı oldu. Ameliyat olduktan sonra baba Mustafa Yanık çalışamaz oldu. Evlerde temizlik yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan eşi Maviye Yanık da yakalandığı şeker hastalığından dolayı ayaklarında kanama görüldü, yürümekte zorluk çekmeye başladı.

Yanık çifti, geçim sıkıntısı nedeniyle İstanbul'dan Sakarya'ya gelerek Korucuk Mahallesi'nde buldukları eski, derme çatma bir evde yaşamaya başladılar. Hastalık nedeniyle çocukları Murat askere gidemezken, diğer kardeşler Sezer ve Damla'nın da vücutlarında yaralardan geçilmiyor. Karın ağrısı, mide bulantısı, kusma gibi sık sık şikayetleri olan çocuklar parasızlıktan dolayı tedavi olamıyor. Ailenin tüm yükünü biraz daha sağlıklı olan ilköğretim öğrencisi Damla çekiyor. 
Murat da hastalığı nedeniyle askere gidemediği için üzülüyor.

NE OLACAK HALİMİZ DİYE AĞLADI

Buzdolabında bulunan çürük domates, peynir, bir tabak dolusu bulgur pilavı ile yarım kuru ekmek anne Maviye Yanık'ı ağlattı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen Maviye Yanık, şöyle konuştu: "Biz böyle yaşamaktan bıktık. Ben şeker hastasıyım. Ayaklarım şişiyor. Kanama oluyor. Yürüyemiyorum, çalışamıyorum. Çocuklarım çok hasta sürekli rahatsızlanıyor. Onların tedavilerini yaptıramıyoruz. Eski bir evde yaşıyoruz. Onlara güzel bir gelecek sağlamak istiyorum. Başımızı sokacak bir ev ve karnımızı doyurmak istiyoruz." 

Eşi Mustafa Yanık ise, kendisinin sakat kaldığını, çalışamadığı için ailesine ve çocuklarına bakamadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]