Yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

Sivil Savunma Haftası kapsamında Sakarya Işık Eğitim Kurumları\'na bağlı Işık Koleji’nde Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı\'nın desteğiyle deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikat gerçeği aratmadı.

Tatbikatta çatıda ve sınıflarda temsili olarak mahsur kalan öğrenciler gerçekleştirilen kurtarma çalışmalarıyla başarılı bir şekilde tahliye edildi.
Sakarya Işık Koleji’nde öğretmen ve öğrencilerin de katıldığı tatbikatta, bahçede yakılan temsili ateş söndürüldü ve öğrencilere, deprem ve yangın anında yapmaları gerekenler anlatıldı. Daha sonra muhtemel bir deprem ve yangın anında yapılması gerekenler tahliye tatbikatı ile canlandırıldı. Tahliye tatbikatında depremin başladığını bildiren siren sesinin duyulmasıyla öğrencilerin, binayı kısa süre içerisinde izdihama yol açmadan boşaltmaları sağlandı. Temsili olarak deprem, yangın esnasında binadan çıkamayan bazı öğrenciler ise itfaiye erleri ve arkadaşlarının yardımıyla kurtuldu.

Tatbikatı değerlendiren Okul Müdürü Bayram Yayla, "Öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik güzel bir tatbikat oldu. İlimizin büyük bir deprem geçirmesi ve birinci derecede deprem bölgesi olması bizim ve öğrencilerimizin bu konularda hazır olması gerekmektedir. Deprem, yangın gibi afetlerle her an karşılaşabiliriz. Böyle bir olayla karşılaşıldığında, afet öncesi ve sonrası yapılması gerekenler bu tatbikatla çok detaylı bir şekilde anlatılmış oldu" dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]