Yamaç Paraşütü Hedef Dünya Kupası

Sakarya\'da yarın başlayacak yarışma öncesinde yapılması planlanan antrenman uçuşları, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Serdivan ilçesinde yarın başlayacak Yamaç Paraşütü Hedef Dünya Kupası öncesinde yapılması planlanan antrenman uçuşları, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Sakarya Sportif Havacılık Kulübü ile Fenomen Air Sports Yamaç Paraşütü Okulunca Kırantepe\'de düzenlenen yarışmaya katılan yerli ve yabancı paraşütçüler, antrenman uçuşu için hazırlık yaptı. Hava muhalefeti nedeniyle sabah saatlerinde uçamayan yarışmacılar, akşam saatlerini bekledi ancak ters yönde esen rüzgar yüzünden antrenman iptal edildi.

Yarışma Direktörü Abdullah Yıldız, şampiyonanın dördüncü ve son ayağı olan final etabının Serdivan\'da yapılacağını söyledi.

Yarışmadaki amacın, yamaç paraşütüyle en iyi hedef inişini yapabilmek olduğunu belirten Yıldız, "Yarışmamız, Uluslararası Havacılık Federasyonunun (FAI) da tanımış olduğu nadir organizasyonlardan birisidir. Sakarya Sportif Havacılık Kulübü olarak bu bölgede üç yıldır aktifiz. Bölgeye katkısı olması amacıyla organizasyonu getirdik ve uygulamaya çalışıyoruz" dedi.

Sporcuların, yarın erken saatlerde hedef uçuşlarıyla yarışmaya başlayacağını dile getiren Yıldız, şampiyonanın iki gün süreceği bilgisini verdi.

Yıldız, 6 başarılı tur yaparak en az ceza puanı alan sporcunun şampiyon olacağına dikkati çekerek, "Şimdiden buradaki yarışmacıların heyecanını görmek mümkün. Amacımız, emniyetli şekilde yarışmayı tamamlayıp, hem bölgenin dünyada daha fazla tanınmasını sağlamak hem de dünya çapındaki sporcuların kaynaşmasına eşlik edebilmek" diye konuştu.

Şampiyonaya 20 ülkeden 60 sporcu katılıyor

Şampiyonaya 20 ülkeden 15\'i yerli olmak üzere 60 sporcunun katıldığını aktaran Yıldız, "İngiltere Bulgaristan, Sırbistan, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Endonezya\'nın yanı sıra Balkan ülkelerinin neredeyse tamamı şampiyonaya katılım sağladı. Kıbrıs\'tan da sporcularımız burada olacak. Yarışmaya oldukça yoğun talep var. Final ayağı olmasından dolayı Sakarya\'da şu anda dünyanın en iyi pilotlarını ağırlıyoruz. Sonuç olarak bütün sporcular başarılı oldukları için burada. En iyiyi ortaya çıkartıp Serdivan\'dan uğurlamak, bizim için de ayrıca gurur."

Organizasyonu devlet desteği almadan sponsorlarla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yıldız, misafir sporcuların Sakarya\'yı çok sevdiğini sözlerine ekledi.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde düzenlenen yarışma, hedef uçuşlarıyla başladı.

Serdivan ilçesinde düzenlenen Yamaç Paraşütü Hedef Dünya Kupası, 2 gün süren olumsuz hava koşullarının ardından hedef uçuşlarıyla başladı.

Sakarya Sportif Havacılık Kulübü ile Fenomen Air Sports Yamaç Paraşütü Okulunca Kırantepe'de düzenlenen yarışmaya katılan yerli ve yabancı paraşütçüler, sağanak ve ters esen rüzgar nedeniyle ertelenen yarışlara bugün başladı.

Yarışma Direktörü Abdullah Yıldız, sağanak nedeniyle yarışların ertelendiğini ancak rüzgar hafif esse de uçuşlara başladıklarını söyledi.

Kırantepe'de Hedef Dünya Kupası'nın son ayağını yaptıklarını kaydeden Yıldız, yarışma sonucunda 2014 yılının dünya çapında en iyi yarışmacısının seçileceğini anlattı.

"Uçuşlara 14.00'e kadar devam edeceğiz, rüzgarın biraz daha azalmasını bekliyoruz" diyen Yıldız, "Yarışmaya 20 ülkeden 47 sporcu katılıyor. Amacımız güzel şartlar altında hem Sakarya'yı yabancı müsafirlerimize tanıtmak hem de yamaç paraşütünün Türkiye'deki gelişimine destek vermek" şeklinde konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]