Yağmur Var Sıcaklıklar Artıyor

Hava sıcaklıkları nasıl değişecek?

Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağış beklenirken, kuzey ve iç kesimlerde sıcaklıklar artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Çanakkale ile akşam saatlerinden sonra İzmir ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

Yağışların; Çanakkale ile akşam saatlerinden sonra İzmir ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahhminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE:Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden sonra İzmir ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olacak.

AKDENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU:Çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmurlu görülecek.

BATI KARADENİZ:Çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ:Çok bulutlu, Orta Karadeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:Parçalı, doğusu çok bulutlu, bölgenin doğusu ( Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, Iğdır çevrelerinde yağmur yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Kuzey ve doğu kesimlerinde kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gaziantep ve Kilis çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek.


 Habertürk

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]