Yağlı Pehlivan Güreşleri Bu Akşam!

Her yıl geleneksel olarak yapılan Söğütlü Tarım Hayvancılık Süt Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri bu sene de 24 Temmuz'da başlayacak.

Festival, 24 - 25 - 26 Temmuz'da Söğütlü Festival Alanı'nda yapılacak.

Yöresel nitelikteki festival ve kutlamaların yaygın olduğu ilimizdeki bu festivale yoğun katılım bekleniyor.

1985 yılında yapılmaya başlanan, bu yıl 25.cisi gerçekleştirilecek olan Söğütlü Geleneksel Tarım Hayvancılık ve Süt Festivali Programı ise şu şekilde;

24 TEMMUZ 2009 CUMA:
a) Saat 14.00'te açılış, belediye hizmet binası önünde Atatürk büstüne çelenk konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve festival alanına Mehteran eşliğinde hareket edilmesi,
b) Saat 14.30'da Tarım ve Hayvancılık hakkında konuşmalar ile hayvan sergisinde en iyi cins boğa, dana, inek, düve ve buzağının uzman veterinerlerce değerlendirilmesi ve ödül töreni,
c) Saat 21.00'de Devlet Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Sanatçıları Konseri ve Sürpriz Sanatçılar,
d) Havai Fişek Gösterisi.

25 TEMMUZ 2009 CUMARTESİ:
a) Saat 17.00-18.00'de Bisiklet Yarışları ve ödül töreni.
b)
Havai Fişek Gösterisi
c) Saat 21.00'de Betül DEMİR Konseri

26 TEMMUZ 2009 PAZAR:
YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ

a) Saat 09.00'da Açılış, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından konuşmalar
c) Pehlivanların geçit töreni
d) Saat 10.00'da Güreş Müsabakalarının başlaması
e) Dereceye giren pehlivanların ödül töreni
f) 2010 Yılı Güreş Ağası seçimi, Final müsabakası
g) Kapanış

25. Söğütlü Tarım Hayvancılık Süt Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında gerçekleştirilecek olan halk konserine 24 Temmuz Cuma saat 21.00'de Devlet Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Sanatçıları Konseri ve Sürpriz Sanatçılar katılacak.

Konserlerin ücretsiz olduğu festivalin ikinci akşamını Saat 21.00'de Betül Demir renklendirecek.

Betül Demir Kimdir?

Sanatçı ruhunu en çok taşıyan terazi burcunda, İstanbul’da doğdu ve dolayısıyla ilk şarkısını 1,5 yaşında söyledi. 5 kardeştir. Söz yazarı Sude Bilge Demir’in ablasıdır.

Lise 2'den itibaren müzik öğretmeninin teşvikiyle şan ve solfej dersleri aldı. Aynı yıl vocal ve jingle’lar söyleyerek profesyonel müzik hayatının da başlangıcını yaptı. Okulu bitirdiğinde sahnedeydi. İstanbul ve Bodrum’da yaptığı başarılı sahne performanslarıyla ciddi bir dinleyici kitlesinin dikkatini çekti. Aynı zamanda  Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne devam etti. Halen şan dersleri almaktadır. 

Levent Yüksel, Hüsnü Şenlendirici, Erdem Sökmen, Caner Tepecik, Mustafa Ceceli, Erhan Bayrak, Emre Irmak, Ersay Üner’le beraber Türkiye’nin en önemli müzisyenleriyle Ayrılığın El Kitabı adlı albümünü oluşmuştur ve Seyhan Müzik etiketiyle dinleyicilerinin beğenisine sunulmuştur.

2009 yılı Kırkpınar Baş Pehlivanı Mehmet Yeşilyeşil ve diğer başpehlivanların katılacağı ücreti 20 TL olan güreşler 26 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]