Yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri kar yağışı nedeniyle aç kalma tehlikesi ile karşı kaşıya kalan yaban hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı yüksek kesimlere yem bıraktı.

Sakarya Şube Müdür Vekili Nevzat Algan, yaban hayvanlarının yaşam alanlarının yerleşim merkezlerinden uzak ve daha olumsuz hava koşullarının yaşandığı yüksek yerlerde bulunduğunu belirterek, "Bu nedenle ağır kış şartlarında yaban hayvanlarının en büyük sorunu olan yem ve su ihtiyaçlarının karşılanması için doğaya yem takviyesi yapılması gerekmektedir. İlimizin yüksek kesimlerinde son günlerde etkili olan kar yağışı yaban hayvanlarının beslenmesi için tehdit oluşturmaktadır. Bu itibarla ekiplerimizce ilk olarak yaban hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı Sapanca, Hendek, Akyazı İlçelerinin yüksek kesimlerinde yaban hayvanlarının aç kalmaması için yemleme çalışmalarına başlanmış olup, yöremizin özelliklerine ve kış koşullarına göre beslenme zorluğu çekmesi muhtemel kanatlı ve memeli yaban hayvanlarının yaşam alanlarına kırık buğday, yonca türü yem koyma çalışmalarımız devam ettirilecektir. Bu çalışmalar ağır kış şartları devam ettiği müddetçe devam edecektir. Yöremizde yerli ve göçmen kuş olarak bulunan kanatlı türler için kalori değeri yüksek kırık buğday, mısır gibi taneli yem bitkileri verilmektedir. Ot obur türlerden geyik ve karaca türleri için de kalori ve besi değeri yüksek bitkisel kökenli yonca, mısır ve palet yemleri verilerek hayatta kalmaları sağlanmaktadır" dedi.

Şube Müdürlüğü ekiplerince diğer bölgelerde de yemleme çalışmalarının aralıksız devam edeceğini kaydeden Algan, vatandaşların da şehir içinde kuşlara, kedi ve köpeklere kış mevsimi boyunca yem vermelerini tavsiye etti.

Sahipsiz sokak köpekleri de unutulmadı

Adapazarı İlçesi, Karaman Mahallesi\'nde, Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından sahipsiz sokak köpeklerinin beslenmesi amacıyla, 2012 yılında yaptırılan ve güneş enerjisi ile çalışan otomatik besleme odağının etrafını mesken tutan sokak köpeklerine de yem bırakıldı. Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü çalışma ile başıboş sokak hayvanlarının ortaya çıkması muhtemel güçten düşmeleri, hastalanmaları ve çevreyi rahatsız etmelerinin önlenmesi amaçlanıyor.

Hayvanların hayatlarını sürdürmelerine katkı sağlanırken, odakların kontrolü, teknik bakımları, yem ve su takviyesi Şube Müdürlüğü tarafından düzenli olarak yapılıyor.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]