Vurgun yapan telefon dolandırıcıları yakalandı

Sakarya ve Ankara\'da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak iki kişiyi dolandıran üç şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, aynı yöntemle Türkiye genelindeki birçok kişiyi yüzbinlerce lira dolandırdığı belirtildi.

Sakarya\'da H.İ.G. isimli kişi, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişiler tarafından 15 bin lira dolandırıldı. Müştekinin şikayeti üzerine çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılık olayının şüphelileri A.B., İ.T. ve M. Ç.\'yi, şehir dışına çıkmak üzereyken otogarda gözaltına aldı.

Şanlıurfa Akçakale nüfusuna kayıtlı üç şüphelinin üzerinde yapılan aramada, çok sayıda telefon ve yüklü miktarda para çıktı. Şüphelilerin üzerlerinden çıkan telefonların yapılan incelemesinde, İ.T.\'nin kullandığı telefona Maltepe Mahallesi\'ndeki bir evin adresinin belirtildiği mesaj geldiği belirlendi. Adrese giden polis, evin sahibi M.T.\'yi elinde poşet telefonla konuşurken buldu. İçinde 4 adet 38\'er gramlık bilezik, 2 bin 500 lira para ve 10 adet çeyrek altın bulunan poşeti dolandırıcılara kaptırmadan uyarılan kadın, gerçek polisler tarafından ikna edilerek şikayetçi olması için polis merkezine götürüldü.

Şüphelilerden A.B.\'nin, 10 kasım\'da aynı dolandırıcılık suçundan tutuklanan A.B.\'nin kardeşi olduğu tespit edildi. Şüphelinin üzerinden çıkan telefonun H.İ.G\'.nin dolandırılmasında kullanılan telefon olduğu belirlendi. Yapılan araştırmada şüphelilerin, Ankara\'dan Sakarya\'ya geldiklerinin tespit edilmesi üzerine polis, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek ilde benzer dolandırıcılık olayının olup olmadığını sordu. Ankara ile yapılan görüşmede, 12 Kasım günü N.E. isimli şahsın benzer şekilde 14 bin lirasının dolandırıldığı belirtildi.

Şüphelilerin fotoğrafları Ankara polisine gönderildi. Ankara\'daki müşteki, kendisini dolandıran ve parayı elden alan şüphelinin İ.T. olduğunu fotoğrafından teşhis etti. Ayrıca, A.B.\'nin yapılan sorgusunda, geçen temmuz ayında Bursa\'da aynı suçtan işlem gördüğü anlaşıldı. M.Ç.\'nin 25, İ.T.\'nin ise 4 ayrı suçtan kaydının bulunduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin, farklı şehirlerde yüzbinlerce lira dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]