Veysel Sorgun Sakarya'ya Ulaştı

Ormanların korunmasına destek sağlamak ve orman yangınlarına karşı duyarlılığı artırmak için İzmir'den İstanbul'a yürüyen bedensel engelli orman gönüllüsü Veysel Sorhun, Sakarya'ya ulaştı.

Toplumun dikkatini orman yangınlarına çekmek amacıyla sakat bacağı ile bugüne kadar 11 kez yürüyüş yapan ve 15 bin 550 kilometre yol kat eden Veysel Sorhun, 8 Nisan'da İzmir'den başladığı yürüyüşünde Sakarya'ya ulaştı. Sorgun, Pamukova ve Geyve Kaymakamlıkları ile Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Sorhun, Pamukova Kaymakamı Abdullah Demir'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, yürüyüş amacının protesto amaçlı değil, tamamen eğitim amaçlı olduğunu söyledi. Orman yangınlarına karşı toplum hassasiyetinin artması adına yürüyüş yaptığını kaydeden Sorhun; "Güzergah boyunca karşılaştığım insanlara 'Ormanlarımıza Sahip Çıkalım' yazılı broşür dağıtarak, ormanların korunmasına destek sağlamaya çalışıyorum. Yürüyüşüm 6 Mayıs'ta İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde son bulacak. İzmir'den İstanbul'a toplam bin 28 kilometre yol kat etmiş olacağım." dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]