Veteriner Hekimleri Odası'dan Suç Duyurusu

Sakarya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mustafa Yıldız, sokak köpeklerinin belediye ekipleri tarafından vurularak öldürüldüğünü belirterek, belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, son günlerde çok sayıda öldürülmüş sokak köpekleri ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Belediyelerin aşılama ve rehabilitasyon yerine köpekleri öldürme yolunu seçtiğini ifade eden Yıldız, bunun yasalara göre suç olduğunu vurguladı.

Yıldız, "Sakarya'daki belediyeler sokak köpeklerini rehabilitasyon merkezleri kurarak rehabilite etmek yerine kolay ve yasak yolu seçiyor. Özellikle geceleri kimseler görmeden sokak köpekleri öldürülüyor. Vatandaşlarımız sokak köpeklerine sahip çıkarken, belediye yasak olmasına rağmen onları vahşice katlediyor. Hem de bu yasalara rağmen yapılıyor. Yasaları belediye gibi resmi kurumların hiçe sayması anlaşılır gibi değil. Bu tuzun kokması gibi bir şey olsak gerek." diye konuştu.

Köpeklerin öldürülmesine derhal son verilmesini isteyen Yıldız, "Eğer sokak köpekleri bu şekilde öldürülmeye devam edilirse belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]