'Vergi tahakkuk büyüklüğünde 14. sıradayız'

Geleneksel Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp ve daire müdürlerinden oluşan heyet, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Orhan Yılgenci ve Günay Güneş ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, her yıl geleneksel olarak kutlanan vergi haftası ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında “Ülkemizde vergi bilincini artırmak, vergi ödeme alışkanlığı oluşturmak ve vergi ödemenin öneminin kavranması adına haftamız büyük önem arz ediyor. Sakarya olarak vergi bilinci konusunda ön sıralarda olduğumuz söylenemez. Ancak vergi tahakkuk büyüklüğünde iller bazında 14. Sırada iyi bir yerdeyiz. Vergi tahsilat sıralamasında ise 20. sıradayız. Daha önlerde yer almak için gayretlerimiz devam ediyor. Tahakkuk artışımız çok iyi iken tahsilatta aynı performansı göremiyoruz. Tahsilatta yaşanan sıkıntının en büyük nedenini personel yetersizliği olarak vurgulayan Başkan Alp bu konudaki sıkıntıların da 2015 yılında büyük oranda çözüleceğini” ifade etti.

Söz konusu ziyarette konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci mükellefe vergi bilinci kazandırmak adına yetkileri çerçevesinde üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirterek, “İlimizin hem tahakkuk, hem de tahsilatta daha üst seviyelere çıkması iş dünyası açısından da önemlidir. El birliği ile sıkıntıları aşma noktasında üzerimize düşeni yapmak isteriz” şeklinde konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]