Vergi Borcuna Taksit Kolaylığı

Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, vergi borcu bulunan mükellefleri, maliyenin uyguladığı barış projesine katılmaya çağırdı. Maliye, 1 Eylül'de vadesi geldiği halde ödenmeyen vergiler için 18 aya kadar taksitlendirme imkanı sunuyor.

Sakarya Vergi Dairesi'nde gazetecilere konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alp, Sakarya Vergi Dairesi'nin 25 bin vergi mükellefinden yaklaşık 120 milyon YTL vergi alacağı bulunduğunu açıkladı. Söz konusu uygulamayla 65 milyon YTL'lik gelir elde etmeyi beklediklerini aktaran Alp, ekonomik ve mali zorluklar sebebiyle vergi borçlarını süresinde ödeyemeyen mükelleflere sağlanan kolaylığı anlattı. Vergi borcu bulunan mükelleflerin borçlarının 18 aya kadar taksite bölündüğünü kaydeden Alp, şu bilgileri verdi:

"Mükelleflerimizin bağlı bulundukları vergi dairelerine 28 Kasım'a kadar dilekçe ile başvurmaları halinde toplam borçları, ilk taksiti aralık ayından başlamak üzere 18 ay süreyle taksitlendirilecektir. Bu kapsamda taksitlendirilen borçlara halen yıllık yüzde 24 olarak uygulanmakta olan tecil faizi yerine çok daha düşük olan yıllık yüzde 3 oranında tecil faizi uygulanacaktır. Tecil kapsamına alınacak borç toplamı 50 bin YTL'ye kadar olan mükelleflerimizden teminat istenmeyecek, bu tutarı aşması halinde ise aşan kısmının yüzde 50'si oranında teminat istenecektir. Tebliğ uyarınca hiç müracaatta bulunmayan veya müracaatta bulunup da ödeme planına göre ödeme yapmayan mükelleflerin vergi borçlarının tahsiline devam edilecek. Taksitlendirilen borçlar için icra takibine başlanmayacak ve daha önce başlatılan icra takibine de devam edilmeyecektir. Haczedilen menkul veya gayrimenkuller satılmayacak, bankalara da haciz bildirisi gönderilmeyecektir."
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]