Veliler 'finalde' kıyasıya yarıştı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü\'nce yürütülen ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Eser İlkokulu velileri arasında 4-8 mart tarihleri arasında yapılan “Veliler Yarışıyor” bilgi ve kültür yarışmasının elemeler sonunda finale kalan 1-B, 1-H, 2-D ve 4-C sınıfları kıyasıya yarıştı.

Okul Müdürü Muhsin Topçi, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada; "Öncelikle bugün bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcı ve davetlilere teşekkür ederim. Biz Eser İlkokulu olarak velilerimizle ne kadar iletişim içinde olursak öğrencilerimizin hem eğitiminde hem de öğretiminde daha başarılı olacağımıza inandığımızdan velilerimize yönelikte bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Bu çalışmalarla hedeflerimize ve amaçlarımıza daha çabuk varacağımız inancını taşımaktayım" dedi.

Yarışma öncesi okulun üçüncü sınıf öğrencilerinden oluşan halkoyunları ekibinin gösterisi büyük bir beğeni topladı.

Orhan Gazi Kültür Merkezi\'nde yapılan final yarışmasına veliler ve okul müdürleri yoğun ilgi gösterdi. Baştan sona kadar büyük bir çekişmeye sahne olan yarışmada, yarışan veliler kadar çocukları da büyük bir heyecan yaşadı. Yarışma sonunda 1-H sınıfı birinci, 2-D sınıfı ikinci, 1-B sınıfı üçüncü ve 4-C sınıfı dördüncü oldu. Okul Aile Birliği\'nin sponsorlar aracılığıyla hazırlamış olduğu hediyeler de cazipti. Birinci olan gruptaki üç yarışmacıya tablet bilgisayar, ikinci olan gruba Mp 4 çalar ve üçüncü ile dördüncü olan grup yarışmacılarına da Mp 3 çalar hediye edildi.

Cevherli’den teşekkür

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, yaptığı konuşmada; "Böyle orjinal ve daha önce hiçte karşılaşmadığımız böyle bir yarışmayı düzenlediklerinden dolayı okul müdürümüzü ve personelini canı gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca bu medeni cesareti gösterip yarışan yarışmacılara, velilere, öğrencilere ve özellikle profesyonel sunuculara taş çıkartan sunucu, sekizinci sınıf öğrencisi Ayşegül Çakar’a teşekkür ederim. Burada bulunan yaklaşık on beş okul müdürümüze de mesaj olsun ki önümüzdeki yıl tüm okullarımızın katılacağı bir etkinlik haline çevirelim" dedi. 

Birinci olan yarışmacılara ödüllerini Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, ikinci olan yarışmacılara ödüllerini Ahmet Akkoç Ortaokulu Müdürü Dursun Sarı, üçüncü olan yarışmacılara ödüllerini Sabiha Hanım Ortaokulu Müdürü Hamza Kaya ve dördüncü olan yarışmacılara da ödüllerini Şehit Ahmet Akyol Ortaokulu Müdürü Niyazi Baliç verdi. Yarışma sonunda çekilen hatıra fotoğraflarıyla etkinlik son buldu.


10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]