Vekil Yavuz, seçim çalışmaları için Almanya'ya gitti

Bu seçim ilk kez yurt dışındaki vatandaşlar da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmaya hazırlanırken, AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı, Adalet Komisyonu Üyesi ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, yurt dışı seçmen işlerine dair yapılacak toplantılara katılmak üzere Almanya’ya gitti.

Yavuz, Almanya görevini Twitter\'dan duyurdu. Yurt dışındaki vatandaşların 31 Temmuz-3 Ağustos arası bulundukları ülkede oy kullanabileceğini hatırlatan Milletvekili Yavuz, yurt dışı seçmen işlerine dair gerçekleştirilecek sözkonusu toplantılar kapsamında Frankfurt, Düsseldorf ve Essen’de olacağını duyurdu.

İşte AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı, Adalet Komisyonu Üyesi ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un, yurt dışı görevine dair Twitter\'dan yayınladığı o mesajlar:

Ali ihsan YAVUZ @aliihsanyavuz54
Bu seçim ilk kez, yurt dışındaki vatandaşlarımız da bulundukları ülkede oy kullanabilecektir. (31 Temmuz- 3 Ağustos arası)

Ali ihsan YAVUZ @aliihsanyavuz54
Yurt dışı seçmen işlerine dair toplantılar yapmak üzere bu gün Frankfurt,yarın Düsseldorf ve sonra Essen\'de olacağım inşallah.

İlk kez oy kullanacaklar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül\'ün görev süresinin sona ermesi nedeniyle ilk turu Türkiye’de 10 Ağustos\'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin bir diğer ilki ise, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların da ilk kez bulundukları ülkelerde Köşk seçimi için oy kullanabilecek olmaları. Daha önce sadece gümrük kapılarında oy kullanabilen vatandaşlar için, Seçim Kanunu’nda yapılan değişiklikler sonrasında 56 ülkede sandık kurulacak.

Almanya\'daki seçmen sayısı

Türkiye\'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu\'na göre, bu seçim yurt dışında yaşayan Türkler\'in tarihinde önemli bir dönüm noktası. Verilere göre yurt dışında oy hakkı bulunan Türk vatandaşlarının sayısı 2 milyon 750 bin 820. Bunun 1 milyon 380 bin 903\'ü Almanya\'da…
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]