Vekil Üstün Hülya Sürücü'nün konuğu oldu

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün katıldığı radyo programında, Sakarya’da gerçekleştirilen bonzai operasyonlarını değerlendirdi.

Üstün 89.3 Radyo Net’de “Hülya Sürücü ile Detay Programı”nda, bonzai kullanımına ve il genelinde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin yorum yaparken, “Utanç duyuyorum” dedi.

İşte Milletvekili Üstün’den, canlı yayında bonzai yorumu:

“Üzülüyorum ve kahroluyorum”

“Sakarya muhafazakâr bir il, aile ve toplum yapısı gerçekten sağlam bir kent. Böyle bir yerde uyuşturucudan, bonzaiden çocuklarımızın ölmesi ve hastanelere düşmesi Sakarya adına utanç verici. Bunları duydukça üzülüyorum ve kahroluyorum.”

“Uyanık olmak gerek”

Canlı yayında, son zamanlarda il genelinde gerçekleştirilen operasyonlardan dolayı başta Valilik olmak üzere, Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarını tebrik ettiğini söyleyen Ayhan Sefer Üstün, toplum, medya ve kurumlar olarak elbirliği içinde bu konuda mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu:

“ Son zamanlarda yapılan operasyonlardan dolayı Valiliğimizi, Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarını kutluyorum. Bu olay sadece bir güvenlik ve emniyet meselesi değil. Bu çok önemli bir olay ve mutlaka başlangıçlar konulmalı. Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımız çok uyanık olmalı. Bazen “Biz yakalıyoruz ama, Adliye tutuklamıyor” diye sitem edip eleştirenler oluyor. Adliye 10 kez de serbest bıraksa, biz 11 ci kez o kişileri alıp tekrar Adliye’ye götüreceğiz.”

Ailelere çağrı

Programda ailelere de seslenen Üstün “çocuklarınıza sahip çıkın” mesajı verdi ve şunları söyledi:

“Ailelere de büyük görev düşüyor. Bana gelen bazı anne ve babalar “Evladım bonzai kullanıyormuş. Ne olur yardım edin” diyorlar. Farketmediniz mi diye sorduğumda ise aldığım cevaplara şaşırıyorum. Aileler bana “Çocuklarımın bonzai kullandığını bilmiyordum, hiç fark etmedim” diyorlar. Nasıl olur bu? Bir anne ve baba nasıl olur da çocuğunun uyuşturucu kullandığını fark edemez?

“Toplum, medya, kurum işbirliği şart”

Bir defa çocuklarımıza sahip çıkacağız. Toplum da, medyada bu konuda duyarlı olacak. Elbette kurumlar da duyarlılık gösterecek. Milli Eğitim, Sağlık sistemimiz hepsi bir arada çalışır ise, bu olayla mücadele edebiliriz.

Muhafazakâr olan, aile ve toplum yapısı çok sağlam olan Sakarya’da bonzai konusunda gelinen noktada üzüntü ve utanç duyuyorum.”

“Umarım ihbar primi çözüm olur”

Hülya Sürücü’nün bonzai kullanan ve satanları ihbar edenler için getirilen ihbar primi uygulamasına ilişkin sorusunu cevaplandıran Milletvekili Üstün Türkiye ile Avrupa’yı kıyaslayarak şöyle konuştu:

“Avrupa’da bir para teşviki yok ama, bir duyarlılık var. Türkiye’de ise, suçluları ihbar etmek sanki muhpirlik veya ispiyonculuk gibi algılanıyor. Oysa suçlulara tölerans göstermemek ve onları içimizde barındırmamak lazım. İnsallah ülkemizdeki bu teşvik olayı işe yarar ve bir sonuç verir. Uyuşturucu yakalayan güvenlik birimlerine zaten prim veriliyordu, şimdi vatandaşa da bir prim uygulaması getirilmiş. İnşallah bu uygulama artık hem içiciler, hem de satıcılar için bir çözüm oluşturur ve satıcılar toplumda barınamaz”.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]