Vekil Üstün, gurbetçilere nasıl oy kullanacağını anlattı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, 3 günlük Almanya ziyaretini değerlendirdi.

3 gün süren Almanya ziyareti hakkında da değerlendirmelerde bulunan Üstün, “İnsan Hakları Komisyon Başkanı ve AK Parti Milletvekili olarak Almanya’da 3 gün boyunca ziyaretlerde bulunduk. Avrupa Demokratlar Birliği tarafından düzenlenen “Alman Devletinin Sağ Gözü Kör mü?" konferansına katılarak Almanya’da 8’ü Türk 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı örgütü (NSU) davası hakkında açıklamalarda bulundum” dedi. Avrupa Demokratlar Birliği Hukuk İşleri Başkanı Av. Gönül Kurt moderatörlüğünde gerçekleşen oturuma Üstün’ün haricinde konuşmacı olarak, A Haber Televizyonundan Rahmi Turan ve Avukat Ferhat Tikbaş katılırken Münih Başkonsolosu Mesut Koç’da panelde dinleyici olarak yer aldı.

Neo Nazi Cinayetleri davasına bakan Eyalet Mahkemesinin yeni Başkanı Peter Kuspert’i Avrupa Demokratlar Birliği Bölge Başkanı Mehmet Akkoç ve Hukuk İşler Başkanı Gönül Kurt ile birlikte ziyaret eden Üstün, Mahkeme Başkanı’na bu cinayetler ile ilgili Türkiye’nin hassasiyetlerini ilettiklerini kaydetti.

Almanya ziyaretinde gurbetçi vatandaşlarla da bir araya geldiklerini kaydeden Üstün, “Burada vatandaşlarımız ile bir araya gelerek kendilerine gurbetçi vatandaşlarımızın nasıl oy kullanacağını anlattık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde düşük olan katılım oranının aksine genel seçimlerde kendilerini sandığa davet ettik. Münih’te BMW fabrikasını ziyaret ederek burada ki Türklerle bir araya gelip sohbet ederek kendilerinden bilgi aldık. Son derece verimli bir ziyaret oldu” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]