Vedalaşmadan Gittiği Annesini Bir Daha Göremedi

Afganistan'da hükümet ve koalisyon güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen 7 Türk'ten biri olan İsa Dağdeviren'in Sakarya'da yaşayan annesi Hanife Dağdeviren, "Arkadaşlarının kalleş olduğunu söyledim, bana kızdı, benimle vedalaşmadan gitti" dedi.

Afganistan'da 8-10 Kasım tarihlerinde hükümet ve koalisyon güçleriyle çatışmaya giren 35 El Kaide militanı öldürülmüş ve 14 militan ise tutuklanmıştı. Çatışmada öldürülen 7 Türk'ten biri olan evli 1 çocuk babası İsa Dağdeviren'in (39) Sakarya'da yaşayan annesi Hanife Dağdeviren (70) büyük üzüntü içinde. Kalp hastası olan baba Hasan Dağdeviren'e (75) rahatsızlığından dolayı oğlunun öldüğü söylenmedi.


Ölüsünü, Dirisini İstiyorum


Oğlunun resmine bakarak gözyaşlarına boğulan anne Hanife Dağdeviren, "Biz dışardan duyuyoruz. Amerika ile Afganistan arasında bir harp vardı ya oraya gitmiş. Bana gezmeye gideceğiz, hacca gideceğiz dedi. Bana öyle söyledi. Ben arkadaşlarını tanımam. Bir grupla gitti. Bize doğru söylemedi. Üzülmeyelim diye yüzümüze bakmadı. Gitti bir daha ses seda çıkmadı. 1 ay oldu. Onlar gitti, harp durdu. Hiç görüşmedik. Oradan buraya telefon gelmiyor. Yolda giderken, istiharat ettiklerinde o zaman telefon etti. Falan yere gidiyoruz diye. Oğlum sakal bıraktı. Müslümanlara yardım etmeye gitti. Adam vuracaklar yani. Öteki arkadaşları paralı gidiyorlarmış. Müslümanlara yardım için Amerika ile savaşmaya gitti. Ben başka yerden duydum. Herkes paralı asker olarak gidiyor. O zaman dedim, oğul bu arkadaşların kalleş. Bana kızdı. Onlar bana kalleşlik yapmaz dedi. Bilgisayardan İsa'ın öldüğünü öğrendik. Adı var, soyadı yok. Nüfusu yok. Bu ne biçim bir şey. Ölüsünü, dirisini istiyorum" diye konuştu.

Baba Dağdeviren Oğlunun Öldüğünden Habersiz

Derme çatma bir evde yaşayan kalp hastası baba Hasan Dağdeviren ise oğlunun nereye gittiğini bilmediğini belirterek, "Oğlumun nerde olduğunu bilmiyorum. 1.5 ay önce ayrıldı. Evli, 1 oğlu var. Bilmiyorum yerini söylemedi. Hiçbir şey söylemedi. Telefonla bir kere aradı. Ben gidiyorum dedi. Bir şey deseydi, anlardım. Oğlum kayıp gelmesini istiyorum. Savaş konusunda bir şey söylemedi, hiçbir haber gelmedi" dedi.

"Trafik Kazası Yaptı" Denilmiş

İsa Dağdevire'nin eniştesi Cihan Çetinkaya da, "Ramazan ayında benim yanıma geldi. Afganistan mı, Pakistan mı bir yere gideceğini söyledi. Ne kadar ısrar ettiysem de, ben gideceğim dedi. Direndi, ondan sonra gitti. Gittiğinden bu yana bir haberimiz olmadı. Savaşa gittiğini bilmiyoruz. O taraflara gittiğini söyledi. Ondan sonra bir haber almadık. Ancak dün akşam öldüğüne yönelik bir haber geldi. Trafik kazası yaptı deniyor ama inandırıcı gelmiyor. Merak içinde bekliyoruz" dedi.



Ailesi Perişan


Çetinkaya, İsa Dağdeviren'in ailesinin perişan olduğunu vurgulayarak,
"İsa'nın anne-babası perişan. İsa, Adapazarı'nda bir
grubun içindeydi. Araştırdık ama çözemedik. Liseyi bitirdi. Çok temiz bir çocuktu. Bunlar güzel çocuklar. Milletvekillerine, Başbakan'a, hepsine söylüyorum. Eğer böyle bir olaylar varsa. Bu ülkede, biz bu ülkede mücadele vereceğiz. Başka ülkelerde değil. Bu ülke bu topraklar için mücadele edeceğiz. Afganistan'da, Pakistan'da bizim işimiz yok. Bu çocukları kandırıp, bir taraflara götürüp canımızı yakmasınlar. Akşamdan beri bütün aile perişan vaziyette. Adamların alacakları ekmekleri yok"
şeklinde konuştu.

Ölen İsa Dağdeviren'in dini nikahlı eşi Zehra konuşmak istemezken, ailenin Hut adında 11 yaşında 1 çocukları bulunuyor.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]