Vatandaşlık görevini yerine getirmek istedi

Ferizli ilçesinde yaşayan ve 26 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrası bedensel engelli olan, Hanife Çağlar (38) önümüzdeki günlerde yapılacak olan yerel ve genel seçimlerde seçim sandıklarına gidip oy kullanmak istediğini annesine el hareketleri ile anlatınca, anne Saniye Altakan Yüksek Seçim Kurulu’ndan bu konuda destek istedi.

Bedensel Engelli Hanife Çağlar’ın annesi Saniye Altakan, “Kızım 26 yaşında geçirdiği trafik kazasında bedensel engelli oldu. Şu anda 38 yaşında beyninde ve zekasında hiçbir eksiklik yok, yaş grupları gibi düşünüyor. Derdini kısık sesle de olsa anlatıyor. Parmakları titrediği için kalem kullanamıyor, ama elleri ile yaptığı hareketlerle derdini anlatmaya çalışıyor. Bende yıllardır baktığım için her hareketini, sesini tanıdığım için anlayıp isteklerini yerine getirmeye çalışıyorum” dedi.

Saniye Altakan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kızım Hanife, son günlerde televizyonlardan seyrettikleri ile etkilenmeye başladı. Açık oturumlar, liderlerin konuşmaları, meclisteki tartışmalardan sonra bana kısık sesi ile bende seçimlerde oy kullanmak istiyorum, sandığa gideceğim diye söylemesi beni de duygulandırmaya başladı. Yaptığımız araştırmalarda sandığa gittikten sonra engelliler, kendi başına bırakılması veya memurlar tarafından yönlendirilmesi düşündürdü. Her insanın her an engelli olmaya aday olduğunu hepimiz yakından biliyoruz. Ancak onlara en yakın bakanlar, kızınca sakinleştirilmesini, nerede tepki göstereceğini bilirler.”

Yüksek Seçim Kurulu\'ndan bu konularda önlem almalarını beklediklerini ve bu konuda destek istediklerini söyleyen anne Altakan, “Yüksek Seçim Kurulu’na tüm engelli ailelerin isteklerini belirtmek istiyorum. Engellilerin, yapılacak olan seçimlerde okullardaki sandıklara gittiklerinde, mutlaka ailelerinden bir kişi olsun. Yüksek Seçim Kurulu’ndan bu konularda önlem almalarını bekliyoruz ve araçları olmayanlara da seçim günlerinde engelli araçlarının tahsis edilmesini istiyoruz” dedi.

Engelli Hanife Çağlar’ın annesi, Yüksek Seçim Kurul’unun bu konuda seçim tarihinden önce kendilerine müjdeli haberi vermesini bekliyor.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]