Valilik'ten YGS uyarısı!

Sakarya Valiliği 23 Mart\'ta yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili bazı uyarılarda bulundu.

İşte Valilik\'ten yapılan uyarılar:

Geleceğimiz olan gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından önem taşıyan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) 23 Mart 2014 Pazar günü saat 10:00 ile 12:40 arasında yapılacaktır. Sınavın sakin, güvenli bir ortamda yapılması ve gençlerimizin hedefledikleri sonuçları almalarına esas olmak üzere;

1) Sınavın yapılacağı 23 Mart Pazar günü saat 09:00 ile 13:00 saatleri arasında; araçların klakson çalmaları, düğün, asker uğurlama vb. konvoyların oluşturulması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültünün yapılması halinde mevzuat çerçevesinde işlem yapılacaktır.

2) Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle araçlarla veya seçim bürolarından yapılacak propaganda ile açık ve kapalı alan toplantıları vesilesiyle dışarı yayın yapılması hususlarının düzenlenmesi yetkisinin İlçe Seçim Kurulları Başkanlıklarına ait olduğu hususu Yüksek Seçim Kurulunun 11.01.2014 tarih ve 35 sayılı kararından anlaşılmaktadır. Valiliğimizce sınav dolayısıyla seçime katılan siyasi partilerin ve adayların gençlerimizin sınavda başarılı olabilmeleri açısından belirtilen saatlerde gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanılmaktadır.

3) Sınavların yapıldığı okullar ve kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günü hiçbir vasıta park ettirilmeyecektir.

4) Belediye Başkanlıklarınca sınav merkezlerine gidecek güzergâhlara gerektiğinde ek seferler koyularak toplu taşıma seferleri aksamadan sürdürülecektir.

5) Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak olan öğrencilerden sınav heyecan ve telaş içerisinde kimlik cüzdanını kaybedenler ile unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 23 Mart 2014 tarihinde Adapazarı, Erenler, Serdivan, Hendek İlçe Nüfus Müdürlükleri açık tutulacaktır.

6) İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız ve Erkek Öğrenci Yurt Müdürlükleri ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı kendi mevzuatları açısından gerekli tedbirleri alacaklardır.

Sevgili öğrencilerimize sakin bir sınav ortamı yaratılması bakımından bütün vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermeleri hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]