Valilikten Uyarı!

Sakarya Valiliği, beyan ettiği adreste oturmayıp sadece bir takım işlemlerini halletmek için farklı bir yerleşim yerinin asli ikametgah olarak belirtilmesi durumunda, cezai müeyyidelerin uygulanacağını bildirdi.

Sakarya Valiliği, yerel basında yer alan 'Adres Kayıt Sistemi Projesi'nin uygulanmasında yaşanan aksaklıklarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Adres Kayıt Sistemi Projesi'nin vatandaşlar ve hizmet sunan kuruluşlar için büyük faydalar sağladığının belirtildiği açıklamada, "Adres Kayıt Sistemi Projesi, ülkemizde öteden beri karışık bir manzara arz eden adres bilgisini belli standartlara bağlayarak daha sağlıklı, daha güncel ve arzu edilen seviyeye getirecek olması bakımından devlet açısından önem arz eden bir projedir. Bu projeye ilişkin uygulamaya konulmuş olan Adres Kayıt Sistemi yönetmeliğinde, görevli kişi, kurum ve kuruluşlar ile muhtarlıklarımızın yapacağı görevler, açık bir şekilde belirtilmiş ve ilimizde de değişik tarihlerde buna ilişkin eğitim çalışmaları yapılmıştır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Projenin sıhhatli bir şekilde yürümesi için, öncelikle vatandaşa tanınan beyan hakkının doğru ve gerçekçi bir şekilde kullanılması ile bu beyanlara ait doğruluğun tespiti bakımından ilçe nüfus müdürlüklerimiz tarafından muhtarlıklarımıza gönderilen formların dikkatli takibi ve ilçe nüfus müdürlüklerimize zamanında teslim edilmesi gerekir. Bu nedenle vatandaşlarımız adres değişikliğiyle ilgili beyanlarda bulunurken, abone kaydına dayalı kurumlardan alacağı hizmet ile yaptırılacak araştırma sonucunda beyan ettiği adresin doğru olması son derece önemlidir. Beyan ettiği adreste oturmayıp sadece bir takım işlemlerini halletmek için farklı bir yerleşim yerinin asli ikametgah olarak belirtilmesi durumunda, birtakım cezai müeyyidelerin uygulanacağı vatandaşlarımızca bilinmelidir. Özellikle okul kayıtlarında, kişilerin yaptıkları yerleşim yeri beyanlarının doğru olmadığı veya bir başkasına ait yerleşim yeri üzerine beyanlarda bulundukları yapılan araştırmalar sonucunda tespit edilmektedir. Sonuç olarak proje, gerek Medeni Kanun gerek Kimlik Paylaşım Sistemi ve gerekse Adres Kayıt Yönetmeliği ve Uygulama Yönetmeliği olarak bir bütün şeklinde düzenlenmiştir. Ayrıca önümüzdeki günlerde ilçe nüfus müdürleri ve muhtarlar arasında yapılacak bir protokolle de muhtarların Kimlik Paylaşım Sistemi'ne bağlanmaları sağlanacaktır."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]