Valilik itiraz etti, ekmek ve pide zammı durduruldu

Sakarya\'da Ramazan pidesi ve ekmeğe gramaj düşürülerek yapılan zam, Sakarya Valiliği\'nin mahkemeye yaptığı itiraz üzerine durduruldu.

Mahkemenin kararı, uygulanması için Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı\'na ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlararı Odaları Birliği\'ne gönderildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 27’ci Meslek Komitesi, 23 Haziran tarihinde 300 gram ekmeğin 50 gram düşürülerek 1 Liradan, 450 gram Ramazan pidesinin de 2 liradan satılmasına karar verdi. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 27\'nci Meslek Komitesi zamma gerekçe olarak, ekmeğin ve pidenin maliyetinde önemli olan giderlerin son zammın yapıldığı 2011 Ağustos tarihinden günümüze kadar gelen dönem içerisinde; un fiyatlarında yüzde  25, mayada yüzde 16, işçilikte yüzde  20, akaryakıtta yüzde 12, doğalgazda yüzde  26, odun fiyatlarında yüzde 40, suda yüzde 11 artış olmasını gösterdi.

300 gram ekmek 1 lira, 600 gram pide 2 lira


Ramazan ayıyla birlikte başlayan Ramazan pidesi ve ekmek zammına Sakarya Valiliği \'Zam oranı fazla\' diyerek Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası\'na itirazda bulundu. Ancak itirazı kabul edilmeyince Valilik zammı mahkemeye taşıdı. 2\'nci Asliye Hukuk Mahkemesi, Ticaret Mahkemesi sıfatıyla 15 Temmuz 2013 tarihinde zammı durdurma kararı aldı. Mahkeme gerekçesinde zam oranının fazla olmasını gösterdi. Mahkemenin kararı, uygulanması için 23 Temmuz tarihinde de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği\'ne gönderdi. Kararın tebliğ edilmesinden sonra Sakarya\'da ekmek eskiden olduğu gibi 300 gram ekmek 1 liradan, 600 gram Ramazan pidesi de 2 liradan satılacak.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]