Valilik Araya Girdi Gerginlik Anca Sona Erdi

Kamu Sen'in başlattığı eylem sebebiyle Arifiye ilçesindeki tren istasyonunda dün geceden beri yaşanan gerginlik sabah 09.45'te İç Anadolu Mavi Ekspresi'nin istasyondan ayrılmasıyla sona erdi.

25 Kasım için eylem kararı alan Kamu Sen'e bağlı Türk Ulaşım Sen tarafından dün gece Arifiye ilçesi tren garında düzenlenen eylemde ilk olarak İstanbul'dan Eskişehir'e giden Anadolu Ekspresi gece saat 00.15 sıralarında 340 yolcusuyla birlikte durdurulmuştu. Daha sonra gece saat 01.00 sıralarında Ankara Ekspresi 28 yolcusuyla, saat 01.30 sıralarında 315 yolcusuyla Fatih Ekspresi, saat 02.00 sıralarında 350 yolcusuyla Güney Ekspresi ve son olarak saat 02.30 sıralarında 250 yolcusuyla gara giren İç Anadolu Mavi Ekspresi durduruldu.

Tren garında büyük gerginliklerin yaşandığı gecede yolcular sendikacılara büyük tepki gösterdiler. Nahoş olaylar çıkmasını araya giren Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri engelledi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı garda zaman zaman TCDD yetkilileri ile sendika temsilcileri ve yolcular arasında sert tartışmalar yaşandı. Gerginliğin had safhaya çıktığı 04.00 sıralarında Fatih Ekspresi 315 yolcusuyla yoluna devam etti.

Bu arada Arifiye tren garına gelen Sakarya Valisi Hüseyin Atak, TCDD ve sendika yetkilileri ile görüşerek yolcuların daha fazla mağdur edilmeyerek yollarına devam etmesini istedi. Sinirlerin gerildiği anlarda Vali ile yolcular arasında tartışma yaşandı. Vali Atak, yolcuların sabırlı olmalarını isteyerek sorunu çözmek için çalıştığını kaydetti.

Fatih Ekspresi'nden sonra saat 06.20 sıralarında Anadolu Ekpresi 350 yolcusuyla gardan hareket etti. Sabah saat 07.15'te Güney Ekspresi'nin 350 yolcusuyla tren garından ayrılmasıyla birlikte gerginlik yerini sükunete bıraktı. Son olarak ise sabah 09.45 sıralarında İç Anadolu Mavi Ekspresi 260 yolcusuyla tren garından hareket etti.

Gerginlik tamamen sona ererken tren garında sadece 28 yolcusuyla Ankara Ekspresi kaldı. Ankara Ekspresi'nde bulunan yolcuların makinist bulunamaması halinde otobüsle Ankara'ya gönderilecekleri öğrenildi. Gece boyunca devam eden gerginlik yerini sakinliğe bıraktı.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]