Vali Yardımcısından Öğretmenlere Destek

Sakarya'da bir hafta içinde iki okulda öğretmenlere yönelik meydana gelen olaylar eğitim camiasında üzüntüye neden olurken, milli eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Erenler 50. Yıl İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksel, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten'in de katıldığı ziyarette Vali Yardımcısı Uğur Aladağ okulda görev yapan öğretmenlerle toplantı yaptı.
Bazı velilerin okula gelerek öğretmenlere karşı şiddet içeren hareketlerde bulunmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, “İlimizde eğitim öğretim faaliyetleri öncelikli alanımızdır. Eğitim öğretimle ilgili problemlerin çözümü de öncelikli konularımız arasındadır. Öğretmenlerimizin karşılaştığı problemleri çok önemsiyoruz ve bu problemlerin çözümü noktasında elimizden gelen desteği veriyoruz. Ülkemizin ihtiyacı olan iyi yurttaşların yetişmesinde özveriyle görev yapan öğretmenlerimizin her zaman yanındayız” dedi.

Okul öğretmenlerinden yaşanan olay üzerine bilgiler alan Aladağ okullarda veli eğitimlerine ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, eğitimin üçlü saç ayağı olarak kabul edilen öğretmen-öğrenci-veli ilişkisinin en üst düzeye çıkarılması için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.
Toplantı sonrası bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise geçtiğimiz hafta Erenler Nurettin Tepe İlköğretim Okulu ve Erenler 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda yaşanan olayların her yönden incelendiğini belirtti. Yazıcı, her iki olay sonrasında Milli Eğitim camiası olarak öğretmenlerin yanında olduklarını ifade ederek, bu tür üzücü olayların devam etmemesi için okullarda veli toplantılarına ve ev ziyaretlerine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Erenler 50. Yıl İlköğretim Okulu öğretmenleri ise yaşadıkları olayın şokunu atmaya çalışırken Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ve milli eğitim yöneticilerinin ziyaretinden büyük memnunluk duydular. Vali Yardımcısı Uğur Aladağ'ın ziyaretinin kendilerine büyük moral kaynağı olduğunu söyleyen öğretmenler, bu tür olayların mesleklerini icra etmeye engel olamayacağını dile getirdiler.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]