Vali: "Trafik kazaları polisiye yöntemlerle önlenemez"

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, trafik kazalarının polisiye yöntemlerle önlenebilmesin mümkün olmadığını belirterek, sürücülerin bilincinin önemli olduğunu söyledi.

Vali Büyük, yaptığı açımlamada, ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nın 1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanacağını hatırlatarak, hafta süresince yapılacak etkinliklerde vatandaşların trafik kazalarına karşı, trafik kurallarına uyulması konusunda bilgilendirileceğini bildirdi.

Her geçen gün motorlu araçların sayısındaki artışın, gerek yerleşim birimlerinde ve gerekse yollarda çeşitli sorunların yaşanmasına neden olduğunu vurgulayan Büyük; trafik kazalarının, sürücülerin ve yayaların trafik kurallarını ihlal etmeleri sonucu meydana geldiğini vurguladı. Büyük, şunları kaydetti: “Bu kazaların en az seviyeye çekilmesi için hem yayaların hem de sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymaları gerekmektedir. İnsan hayatı için önemli kurallardan birisi emniyet kemeri, diğeri de hızdır. Sürücüler, emniyet kemeri takar ve hız kurallarına riayet ederlerse, meydana gelen kazalarda ölüm ve yaralanma olayları ciddi manada azalacaktır.”

Trafik kazalarının polisiye yöntemlerle önlenmesinin mümkün olmadığının altını çizen Büyük, trafik güvenliğinin, bütün toplumu ilgilendiren en önemli konulardan biri olduğunu dile getirdi. Vali Büyük, şöyle dedi: “Herkes trafik kurallarına uyma alışkanlığını kendi güvenliği için istemeli ve buna inanmalıdır. Trafik kurallarına uymak her insanın hem kendisine hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur. Günümüz dünyasında trafik kurallarına riayet etmek gelişmişlik ölçüsü olarak da kabul edilmektedir.”

‘Emniyet Kemeri Hayata Bağlar’ sloganını hatırlatan Büyük, “Bütün vatandaşları trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, saygı ve hoşgörü çerçevesinde belirlenmiş kurallara azami ölçüde riayet etmeye davet ediyor, kazasız günler temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nı kutluyorum.“ dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]