Vali Önal: Atanmışları da Milletin Seçtikleri Seçiyor

Vilayetler Hizmet Birliği (VİBEM) Genel Başkanı ve Ankara Valisi Kemal Önal, Türkiye'de bir seçilmiş-atanmış tartışması yapıldığını belirterek, bunun doğru olmadığını söyledi. Önal, "Atanmışları da milletin seçtikleri seçiyor" dedi.

Sapanca ilçesi Güral Otel'de yapılan ve il valileri ile il özel idare başkanlarının katıldığı Vilayetler Hizmet Birliği Tanışma ve Temel Konularında Bilgi Paylaşımı Semineri sona erdi. Seminer bitiminde, gazetecilere semineri değerlendiren VİBEM Genel Başkanı ve Ankara Valisi Kemal Önal, başarılı bir seminer gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıda, seçilmişlerle atanmışlar konusunun gündeme geldiğini belirten Önal, bu tartışmayı yanlış bulduğunu kaydetti. Önal, "Seçilmiş atanmış meselesi konuşuluyor. Ben bunu tasvip etmiyorum. Biz milli iradeyle atanan kişileriz. Dahiliye Memur Kanunu'nda bu hüküm vardır. Bizim vatandaş olarak seçtiğimiz kişiler bizi seçip göreve getiriyor. Seçilmişiyle atanmışıyla birlikte bize verilen görevleri en iyi şekilde yapmanın çabası içindeyiz. Mühim olan yetkiyi alan görevlinin o yetkiyi en iyi şekilde kullanmasıdır. Bu, bütün mesleklerde böyledir." diye konuştu.

Vilayetler Hizmet Birliği ile Belediyeler Birliği'nin ana görevlerinin yerel yönetimler konusunda çıkarılacak kanunlara yön vermek ve görüş bildirmek olduğunu kaydeden Önal, son ana kadar katılımın aralıksız devam ettiğini belirtti. Önal, şöyle konuştu: "Bu VİBEM'in ikinci toplantısı. Yeni seçilen meclis başkanları, VİBEM üyelerinin ve valilerimiz katıldı. Toplantıda genel olarak ana hatlar konuşuldu. İl özel idareleri ve valilikleri ilgilendiren kanunlar irdelendi ve kanundan doğan aksaklıklar belirlendi. Bakanlığın çalışmalarına yön verecek duruma getirildi. Vilayetler Hizmet Birliği ile Belediyyeler Birliği'nin ana görevleri yerel yönetimler konusunda çıkarılacak kanunlara yön vermek ve bu konuda görüş bildirmektir. Verimli bir toplantıydı. VİBEM'in Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü eğitim planı ve programı var. Bundan sonra daha sık aralıklarda değişik konularda, yurdumuzun değişik yörelerinde daha dar katılımlı toplantılar yapılacak."


 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]