Vali Coş, Öğretmenler Günü etkinliğine katıldı

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kent Meydanına Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı tarafından çelenk bırakma etkinliği ile başlayan program Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi’nde devam etti.

Yunus Emre Anadolu Lisesi tarafından organize edilen programın açılış konuşmasını okul müdürü Harun Doğan yaptı. Açılış konuşmalarının ardından sahneye gelen ve bu yıl göreve başlayan genç öğretmenler, öğretmenlik mesleğine bağlı kalacaklarına dair topluca yemin ettiler.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı yaptığı açıklamada,“Öğretmene değer veren ülkelerin hep ilerde ve yüksekte olduğunu görüyoruz. Değer vermeyen ülkelerin de halini hep beraber izliyoruz. Öğretmenlere tüccar gözüyle de bakmak yanlıştır. Onlar tüccar değildir. Bu iş para işi değil. Ruh işidir gönül işidir. Geçmişten görev yapmış ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlere rahmet, hayatta olanlara da başarılar diliyorum” diye konuştu.

Vali Hüseyin Avni Coş ise yaptığı konuşmada, “ Sakarya’da 10 bin öğretmenin bulunduğunu, her birinin çok önemli bir görevi üstleniyor. Büyüklerimiz, ilim sahiplerine ve öğretmenlere her zaman değer vermişlerdir. Öğretmenler işte bu yüzden çok değerlidir. Bugün iyi olan ne varsa öğretmenlerin eseridir. Öğretmenlerin hepsini seviyoruz ve onları baş tacı ediyoruz. Valiliğimiz her zaman onların yanındadır” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından emekli olan Yunus Emre Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Salih Gör, Perihan Papatya ve Mine Ayhan’a Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından birer teşekkür plaket takdim edildi. Program, öğrencilerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle hazırladığı şiirler ve orotoryum ile sona erdi.

Yunus Emre Anadolu Lisesi'nin hazırladığı Öğretmenler Günü etkinliğine katılan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, programın ardından öğrencilerin hazırladığı 24 Kasım pastasını kesti. Pastayı keserken espriyi de patlattı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]