Vali Coş lenfoma hastası Ayla'ya yardım sözü verdi

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, lenfoma hastası Ayla Kuşçuoğlu’na sosyal medyadan destek sözü verdi.

Emine ve Seyfettin Kuşçuoğlu’nun kızları Ayla için yardım çağrısıyla kendisine atılan çok sayıda tweete yanıt veren Vali Coş, “Tedavisi için mümkün olan her şeyi yaparız” dedi ve ailesiyle görüşeceğini duyurdu.

“Ailesiyle görüşeceğiz”

Lenfoma hastası Ayla Kuşçuğlu için twitterdan  #aylaicin hastaghine çok sayıda destek geldiği gözlenirken, Vali Coş kendisine atılan “Ayla için birşeyler yapın.. Maddi desteğe ihtiyaçları var. Yardımınız gerekiyor. Annesine iş imkanı sağlanmalı, ya da maddi destekçi olun lütfen” çağrısına şu cümlelerle yanıt verdi:
 “Allah\'tan acil şifalar diliyoruz.Tedavisi için mümkün olan herşeyi yaparız. Ailesiyle görüşeceğiz. Destek veren herkese teşekkürler.”

İşte Ayla Kuşçuoğlu için sosyal medyada paylaşılan tweetlerden bazıları:

 “Çocuk olunca başka türlü sızlıyor insanın içi
Ayla İçin Hep Beraber Elele
Maddi destek gerekiyor, Maddi durumu iyi HayırSever biri DUYSUN ! LüTFeN !
Allah kimsenin başına vermesin... Yardımcı olmak vicdani görev.
Annesi için iki kardeşi için birşeyler yapın”
Öte yandan lenfoma hastası Ayla Kuşçuoğlu için İş Bankası’nda bir hesap açıldı ve açılan hesap twitterdan sık sık duyuruldu. (İş Bankası Sakarya Çark Caddesi Şubesi Kod 2006 Hesap No 0047806)

Lenfoma Hastası Ayla’nın tomografi cd si ve raporu bulunamıyor.

Sosyal medyada yardım kampanyası başlatılan Sakaryalı lenfoma hastası Ayla için çekilen tomografiye ait cd ve rapor, tedavi gördüğü hastanede bulunamıyor.

“Ayla’nın tedavisi için ne mümkünse her şeyi yaparım” diyen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un isteği üzerine, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, şimdi Ayla’ya ait kaybolan cd ve raporu arıyor.

Doğalgazını kestiler

Twitterdan yardım sözü veren Vali Coş’un emriyle Vali yardımcılarından biri, Ayla’nın annesi Emine (Koçgün) Şentürk’ü telefonla aradı ve faturasını ödeyemediği gerekçesiyle doğalgazı kesilen anneyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yönlendirerek, doğalgazı açtırma sözü verdi.

Öte yandan tomografi çekimine ait cd ve sonucuna ait raporun ortadan kaybolması lenfoma hastası Ayla’nın annesi Emine (Koçgün) Şentürk’ü çileden çıkardı. Anne Şentürk, gün boyu tweetler atarak tepkisini dile getirmeye çalıştı.

Lenfoma hastası Ayla’nın annesi Emine (Koçgün) Şentürk gelişmeleri şöyle anlattı:

Vali Yardıncısı telefonla aradı

“Vali beyin emriyle bugün Vali yardımcılarından biri beni telefonla aradı. Şu sıralar Engelliler Günü’nden dolayı yoğunluk yaşadıklarını, ama bu işin içinde olduklarını, beni Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yönlendirip, doğalgazı açtıracaklarını ve ilerleyen günlerde de gereken neyse yapılacağını söyledi.

Valilik yetkilileri, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesini de aramışlar. Ayla’ya ait tüm rapor ve belgeleri istemişler. Belgenin bir fotokopisi bende mevcut, ama her nedense hastanede de olduğu halde bulunamıyor. Tomografi sonucuna dair cd ve raporu ortada yok.

Twitterdan bu olaya tepkimi yansıtıyorum. Vali yardımcısına da durumu aksettirdim. Şu anki hemotolog da dahil olmak üzere, baştan beri Ayla ile ilgilenen tüm doktorların hazırladığı rapor ve belgeleri istemişler.

“Dr. Demet Gürtaş Çekdemir'e minnettarım"

Bugüne kadar maddi ve manevi her türlü destekçim Dr. Demet Hanımdı. Dr. Demet Gürkaş Çekdemir’e özellikle teşekkür etmek istiyorum. Kendisi gece gündüz rahatlıkla arayabildiğim bir doktordu, Ayla ve bütün hastalar için dosya düzenledi ve giderken de verdi. Keşke herkes Demet hanım gibi olsa… O’na minnettarım.

“İşsizim, faturalarımı ödeyemiyorum”

Günlerdir işsizim, faturamı ödeyemedim diye doğalgazım kesildi. 15 gündür doğalgaz kesik… 3 ncü faturam birikti. Ödeyemedim. Kazandığım günde 30 lira. Sadece son 5 gündür bir yerde aşçı yardımcısı olarak çalışıyorum…

Tam 48 yere iş için başvuru yaptım, hepsinden de “sisteme kaydedildiniz, size döneceğiz” yanıtı geldi. 1.5 yıl hiç çalışamadım. Sonra 6 ay bir yerde çalıştım ama işler bozulunca işten çıkarıldım. 5 gündür aşçı yardımcısı olarak çalışıyorum. Kızımın tedavi ücretlerini bırakın bir kenara, kiramı, hatta faturalarımı dahi ödeyemiyorum.  Ailem bir süre destek verdi, ama o da bir yere kadardı. Çünkü herkesin imkanı belli.

“% 64 zihinsel engelli”

Ayla’nın saçları uzundu, kemoterapiden dolayı döküldü. Bir sabah uyandığında “Anne saçlarıma ne oldu? Saçlarım nerede?” deyince içim parçalandı.

Kızım Ayla 1 yıl kemoterapi gördü, ancak sonra bekleme süresi olduğu için, bir yıldır kemoterapi görmüyor. Tomografi çekildi, ancak sonucunu cd olmadığı ve rapor olmadığı için doktora gösteremedik. Ayla %64 zihinsel engelli. Zamanında sağlam raporu vermişlerdi, itiraz ettim, %64 engelli raporu aldık ama, malesef maaş bağlatamadık. Çünkü Lenfoma hastalığı ayrıcalık değilmiş, tedavi edilebilir bir hastalık olduğu için rapora dahil edilemezmiş…

“Yenilersem rapor ne işe yarayacak ki?”

Kasım ayında raporun süresi bitti, şimdi raporu yenilenecek ama, rapor işe yaramadığı için çok da üstüne düşmedim. Neden düşeyim ki? Kızımın engelli olduğunu mu tescil edeceğim? Kızım zaten engelli…

“Para dilenmiyorum”

Şunu özellikle vurgulamak istiyorum; ben kimseden para istemiyorum, dilenmiyorum. Çocuklarıma bakabilmek için adam gibi çalışmaya hazırım, yeter ki gerçek bir hastaneden, tedavi için sonuçlara ulaşabilelim. Tek isteğim bu”

Hastaneden anneye herhangi bir dönüş olmazken, olayla ilgili gelişmelerin nasıl cereyan edeceği ise merak ediliyor.

Sakaryalı lenfoma hastası Ayla’ya ait tomografi cd si ve raporu bulundu. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde çekilen tomografi cd si ve raporunun bulunduğu haberi bu sabah hastane görevlileri tarafından telefonla anneye bildirildi.

Haberi alan anne Emine Koçgün (Şentürk) “Tomografi cd si ve raporunuz çıktı, gelin alın diye telefon ettiler. Bugün öğleden sonra bizi hastaneye çağırdılar. Hastaneye gidip cd ve raporu teslim alacağım” dedi.

Bugün sonuçları doktor görecek
Lenfoma hastası Ayla’nın annesi Emine (Koçgün) Şentürk ayrıca, bugün öğleden sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorunun, çıkan tomografi cd si ve raporunu görüp sonucu değerlendireceğini ifade etti.

Anne Şentürk, tomografi cd si ve raporunun çıktığı haberini sabah saatlerinde sosyal medya üzerinden duyurdu. Şentürk twitterdan “Ayla’nın tomografi cd si ve raporu çıktı” diye yazdı. Şentürk üzerinden zaman geçtiği için raporun yenileneceğini ifade ederken, tedavinin sürmesi noktasında Valiliğin destek ve aracı olacağını ifade etti.


Vali'mizin sözünün arkasında duracağına inanıyorum

Rapor ve cd nin bulunmasının ardından duygularını dile getiren anne Emine (Koçgün) Şentürk, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve vali yardımcılarına teşekkür etti. Şentürk “Valilik olayla yakından ilgilendi. Engelliler Haftası yoğunluğu bitince daha rahat ilgileneceklerini ifade ettiler. Valilik sayesinde doğalgazım da açılacak. Kızımın tedavisi sürecek. Bana daha iyi bir iş imkanı sağlanacak. Vali beyin samimiyetine inanıyorum ve sözüne güveniyorum. Sayın Valimizin bugüne kadar yaptıklarını bildiğim için, sözünün arkasında duracağına da inanıyorum” dedi.

Ayla’nın annesi Şentürk, daha önceden imkanları yerinde olduğu için ve kimsenin hakkını yememek adına bugüne kadar KANSERDER’e başvurmadığını, şimdi imkanları kötü olduğu ve net bir sonuç alamadıkları için böyle bir süreç başlattıklarını ve gerekirse KANSERDER’e de başvurabileceklerini ifade etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]