Vali Coş, IŞİD ile ilgili konuştu

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, CHP milletvekili Atilla Kart’ın IŞİD’in Sakarya’da örgütlendiği iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sakarya’da ulusal ve yerel basın temsilcileriyle buluşan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, CHP milletvekili Atilla Kart’ın IŞİD’in Adapazarı merkezinde örgütlendiği iddiası ile ilgili açıklama yaptı.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Sakarya’da IŞİD yapılanması iddiasında bulunan CHP milletvekili Atilla Kart ile görüşme yaptığını belirten Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, şöyle konuştu: “Sayın vekil bizim de bildiğimiz ve takip ettiğimiz hususların dışında yeni bir şey söylemedi. Biz zaten biliyor, takip ediyoruz. Sakarya’da IŞİD var değil, buradan bir isim yani bir milyon Sakaryalıdan bir tanesinin oraya gidip o örgüte katıldığına dair bir duyumu aktarmış. O duyum biz de var zaten. Değerlendiriyorduk. Onun dışında başka bir somut bilgi yok. Ama biz bütün istihbarı unsurlarımız ile sorunları müzakere ediyoruz. Sadece emniyet değil jandarmamız konuyu takip ediyor. Ama istihbarı alanda yapılan çalışmaların böyle paylaşılması da mümkün olamayacağı için meselenin takip edildiğini, bütün bilgilerin kıymetlendirildiğini bilmenizi ve bu hususta herhangi bir vatandaşımızı rahatsız, huzursuz edecek bir şey olmadığını ifade ediyorum. Bir milyonda bir kişi olsa buradan, şuradan, oradan herhangi birisinin bir evladımızın yanlışa sapması, yanlış bir yola sapması bizi üzer. Onun için velilerimizin de çocuklarına sahip çıkması, dikkat etmesi gerekli. Terör örgütleri konusunda çalışmalarımız mevcut. Herhangi bir eksikliğimiz, aksaklığımız yok.” 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]