Vali Coş, bisiklete binip tur attı

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı kapsamında, bisiklet dağıtım töreni Sakarya’da gerçekleşti. Dağıtım töreninde Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, bisiklete binerek tur attı.

Çocukları hareketli bir yaşama alıştırmak ve onlara sporu sevdirmek adına Sağlık Bakanlığınca yürütülen ve Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürlüğünün organizasyonu neticesinde gerçekleştirilen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" bisiklet dağıtım töreni Zübeyde Hanım Ortaokulunda gerçekleşti. Programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya İl Sağlık Müdürü Bilge Kağan Kaya, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Milletvekili Adayı Recep Uncuoğlu, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Saygı Duruşunun bulunuşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti. Burada bir konuşma yapan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, “Geleceğimizin teminatı olan gözbebeği çocuklarımızın sağlıklı bir biçimde yetişebilmesi için Sağlık Bakanlığının yürüttüğü bir proje kapsamında yine bir bisiklet dağıtımı töreni ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bisikletlet sayısı artacak. 681 adet bisikletin ihalesi yapılmış durumda. Onlar en kısa zamanda öğrencilerimize dağıtacağız. Bu suretle sporun yaygınlaştırılması, gençlerimizin daha hareketli olması, iyi beslenmesi kötü alışkanlıklardan uzak kalması fiziki ve manevi alanda daha güçlü yetişmeleri hususunda önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Aynı zamanda bisiklet sporunu da sevilmesi, yaygınlaştırılması ve bir çok faydası olan ulaşımda da bir çok çağdaş ülkede tercihen kullanılan bu araçların ilimizde de yaygınlaştırılması, özellikle çocuklarımıza benimsetilmesi açısında da bu projenin önemli olduğu açıktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bisiklet dağıtım törenine geçen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, burada bir tane bisiklete binerek tur atmayı da ihmal etmedi. Program okul gezisinin ardından sona erdi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]