Vali Coş 'Bağış yapana silah ruhsatı verilmiş'

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kuyumcu, arıcı gibi meslek erbabı oldukları gerekçesiyle tabanca taşıma ruhsatı alanların dosyalarını incelemeye aldı. Vali Coş, 5 yıllık süre bitiminde ruhsatlarını yenilemek için başvuran 50 kişinin taşıma ruhsatlarını \'bulundurma\' ruhsatına çevirtti.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, geçmişte 6136 sayılı kanun kapsamında tabanca taşıma ruhsatı verilecek kişilerin tarif edildiğini söyledi. Bir meslek erbabı olduğunu ispatlayanlara silah ruhsatı verildiğini belirten Vali Coş, "Taşıma ruhsatlı tabanca alanlarla ilgili olarak zamanında fazla inceleme yapılmadan bir meslek erbabı olduğunu ispatlayana, eğitime katkı karşılığında yaptığı bağışla tabanca taşıma ruhsatı verilmiş. Devletin o bağışlanacak paraya da ihtiyacı yok" diye konuştu.

Daha sıkı araştırma

Artık çeşitli kriterlere bakarak inceleme yaptıklarını vurgulayan Vali Coş şöyle devam etti:

"Gecmişte yasada belirtilen mesleklerle ilgili olarak bir iki aydır çalıştığını belgeleyen 5 yıl süreyle tabanca ruhsatı alıyordu. Şimdi yaptığımız, daha sıkı bir şekilde eğer meslek erbabı ise o mesleği sürdürüp sürdürmediği, yıllık cirosu gibi kriterlere bakarak tabanca ruhsatı konusunda değerlendirme yapıyoruz."

Sakarya Valisi Coş bugüne kadar Sakarya genelinde yaklaşık 50 kişinin taşıma ruhsatlarının bu nedenlerle iptal edildiğini belirterek, "Yasa kapsamında değerlendirme yaptığımızda, yaklaşık 50 kişinin tabanca ruhsatı bulundurmaya çevrildi" dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]