Vali Coş ambulans şoförü oldu

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, yeni ambulansların teslim töreninde direksiyon başına geçti. Valilik bahçesinde turlayan Coş’u ambulans direksiyonunda görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri kadrosuna eklenen 8 adet yeni ambulansın teslim törenine katılan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, yeni ambulansları inceledi. İncelemenin ardından direksiyon başına geçen Vali Coş, valilik kampüsü içerisinde test sürüşü yaptı. Coş’u ambulans direksiyonunda görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bugün teslim edilen 2014 model 8 ambulans ile Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde ambulans sayısı 46’ya yükseldi. Öte yandan Sakarya 112 ulaşım filosunun içerisinde 2 adet UMKE aracı, 4 adet özel donanımlı obez ambulansı, 4 sedyeli ambulans, motosiklet ve paletli ambulans da görev yapıyor.

Sakarya’ya yeni yapılacak olan Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi hakkında Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş bilgiler verdi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsüne ve bin 500 metrekare kapalı alana inşa edilecek olan Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi hakkında bilgi veren Vali Hüseyin Avni Coş, “Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yatak sayısı 300’e kadar çıkarılabilir. Mevcut hastanenin kapalı alanı eskiye oranla kat kat artıyor. Standartlar değişti eskiden bir odada en az 4 kişi, 6 kişi, 8 kişinin kaldığı hastanelerde artık bir iki kişinin kaldığı oda sistemine geçiyoruz. Eğer tek yataklı odaları çift yataklı odalar haline getirirseniz kapasiteyi çok çok arttırmak mümkün. Bu yüzden ihtiyaca göre kullanılabilecek bir kapasite bir de gelişen teknolojiyle artık hastalarımızın hastanede kalma sayısı da gün olarak kişi başına hasta başına düşen hastanede kalma sayısı da azalıyor. Çok önemli ameliyatlarda bile hastane enfeksiyonundan korumak hem çeşitli riskleri azaltmak en kısa sürede evde bakılabilecek şekilde taburcu edilir. Bu hastanelerde yatak dönüşüm hızını, kullanım hızını arttıran bir husustur” ifadelerini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]